Sikeres volt a borkampány

Sikerrel zárul az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Közösségi Bormarketing Alap decemberi borkampánya. A kampány célja az volt, hogy az akciósorozat keretén belül az élelmiszer-áruházak polcairól minél több minőségi magyar bort tegyenek kosarukba adventkor a vásárlók. Olyan fajtákat is, amik eddig nem voltak igazán ismertek vagy elérhetőek.

Az ünnepi hangulathoz illeszkedve indította el adventi „instore” borkampányát az AMC és a Közösségi Bormarketing Alap 2011 decemberében. A kampány a vásárlók figyelmének felkeltését és a vásárlás ösztönzését tűzte ki zászlajára, ugyanakkor kimondott cél volt az is, hogy új termékeket ismerjen meg a vásárlóközönség a szuper- és hipermarketekben. Az áruházi kóstoltatás során a vásárlók és az érdeklődők eddig kevésbé ismert ízekkel találkozhattak – így illatos fehérekkel, rozékkal, primőr vörösökkel – sok más magyar bor mellett. Az akció ideje alatt a vásárlók így a megszokottnál tágabb kínálatból választhattak, a szortiment egy része feltörekvő új borászatokból származott.

Az ország 116 Auchan, Metro, SPAR és Tesco áruházában zajló kampányra óriásplakátok és citylightok százai, valamint rádiós reklámok és hirdetések hívták fel a figyelmet.

Karácsonykor a boreladások rendre magasabbak az év más időszakához képest; a mostani BTL-akció eredményeként a hazai borászatok forgalmuk szokásosnál is nagyobb növekedéséről számolhattak be. „A SPAR áruházakban már megszokott, hogy a kínálatba számos, csak a kampányidőszakban kapható cikk kerül be, főleg a közép- és felső kategóriában. Ilyenkor az árkedvezmények meghaladják a szokásos mértéket” – mondta még decemberben Herkely Gusztáv, a SPAR a beszerzési vezetője.

A magyarok borfogyasztási szokásait vizsgálva megfigyelhető tendencia, hogy egyre tudatosabban fogyasztunk minőségi hazai borokat, a kereslet egyértelműen a magyar borok felé mozdul el. A mostani borkampány elérte célját, hiszen eredményesen lendített a magyar borágazat belső piacának szezonális sikerein, ami segít ellensúlyozni a keleti piacok beszűkülését, a nyugati piacok átrendeződését és borexportunk csökkenését. A kampány szervezői igyekeztek kiemelni a magyar borokat a növekvő számban érkező importborok sorából.


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban már több, mint húsz éve működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.