Sör, foci, burger, Balaton

Hétvégi gasztroaktualitások, idei újdonságok a magyar tengernél.

Van a 11. kerületben egy kis kézműves söröző, a Bölcső Bar & Food. Remek érzékkel válogatott sörökkel a csapokon és olyan bisztrókonyhával, hogy több se kell. Először csak az tűnik fel, hogy az átlagnál több a badacsonyi bor, aztán pár látogatás után véletlenül akár az is kiderülhet, hogy az egyik tulajdonos badacsonyi. Most először hazamennek egy hétvégére és elhozzák magukkal a Bölcsőt is. A Bölcsőt teljes egészében. Három csapon hatféle sör folyik majd váltásban a Mad Scientist főzdétől, illetve a Bölcső Bar & Food-tól, három lapon pedig három burger serceg majd. Úgy mellesleg pedig valami vb döntő is lesz ezen a hétvégén. Időpont: július 13-14-15. Helyszín: Pláne Badacsony borterasz.

A Balaton legkeletibb csücskében nagy dolgok vannak készülőben. Kevés helyen találni olyan steak étlapot, ahol a wagyutól kezdve a balatonfenyvesi angusig a steakek teljes világa megismerhető, és ahol a vendég választhatja ki a vitrinből a húst, amit megsütnek. Most új séffel erősítenek a nyárra, aki a régi klasszikusok meghagyásával álmodott új étlapot: frisset, szezonálisat. Az ételek mellé 21-én élőzene is jár: a levendulákkal és leanderekkel, valamint belső tóval rendelkező mediterrán kert/teraszon ez teszi majd teljessé a hangulatot. Fellép a Trióda Zenekar csapata, de hogy az asztalra kerülő ételek is megismételhetetlenek legyenek, a séf ezekre a napokra beüzemeli a smokert. Hol? Lavender Terasz Balatonvilágos. Mikor? Július 13 és 21. / 20:00-tól.

A Keszthelyi Yacht Kikötőben nyitott Pura Vida Port tulajdonképpen elköltöztette mindazt a lelkesedést, amit a tapolcai üzletben lehetett tapasztalni, és áthelyezte egy kikötői környezetbe. A kinti "streetfood" pultnál többek között kemencés pizzát kapni, bent pedig megszokott Pura Vida igényességgel üzemel a konyha - szezonális alapanyagok és gyönyörű tálak kerülnek az asztalokra. 
A hangulatra koncertekkel és Aperol terasszal erősítenek, július 13-án a Megasztárral ismertté vált Kontor Tomi hozza el kedvenc dalait.
 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.
Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek 

Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.