Starbucks - konténerből

Meglehetősen egyedi új taggal bővült a Starbucks, a kávéimádóknak szentel üzletlánc: a washingtoni Tukwila büszkélkedhet az új létesítménnyel, amely négy szabványos szállítókonténerből épült, és megfelel a LEED minősítési rendszer szigorú követelményeinek - olvastuk a hg.hu-n.

Meglehetősen egyedi új taggal bővült a Starbucks, a kávéimádóknak szentel üzletlánc: a washingtoni Tukwila büszkélkedhet az új létesítménnyel, amely négy szabványos szállítókonténerből épült, és megfelel a LEED minősítési rendszer szigorú követelményeinek. A Reclamation Drive-Thru, azaz az újrahasznosítás jegyében épült, autós vásárlókat kiszolgáló üzlet az új idők megváltozott szellemét tükrözi, amelynek jegyében a cég igyekszik bátorítani a fenntartható megoldásokat.

Tervezői a Starbucks saját építészei, az ihletet a cég saját szállítókonténerei jelentették, amelyekben a tea és a kávé érkezik a távoli országokból. A seattle-i központ fejesi ugyanis úgy találták: vétek lenne kidobni a funkciójukat vesztett szállítóeszközöket, inkább valamilyen értelmes új funkciót kéne találni nekik. Egyelőre ez az egyetlen megépült példa, de a jövőben valószínűleg további hasonló tagokkal bővülhet az üzlethálózat - írja a hg.hu.

A szigorú fenntarthatósági kritériumoknak való megfelelés jegyében az építmény hasznosítja az esővizet, a környezet kialakításánál pedig alkalmazták a xeriscaping, azaz szárazparkosítás módszereit – vagyis olyan kert- és tájépítészeti megoldásokat, amelyekkel minimálisra csökkenthető az öntözővíz-szükséglet. Ugyan nem biztos, hogy 100%-ban környezetvédő megoldás egy drive-in autós kávézó, de a trend mindenképp ígéretes. (forrás: hg.hu, kép: Tom Ackermann, Starbucks)


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.