Ezzel az eredményével a kecskeméti mesterszakács ő lett a legjobb a benevezett és a tavaszi selejtezőkből továbbjutó versenyzők között. Szabó László a luxembourgi Culinary World Cup háromszoros aranyérmese, 2006-ban az abszolút egyéni második helyen végzett. Jelenleg a Sodexo executive chef-je, korábban chef de partieként dolgozott az ötcsillagos írországi Monart ***** Four Season Hotelben is.
Szabó László nevéhez fűződik az idei verseny fair-play díjas momentuma is, a felkészülés során a szervezőktől kapott támogatás teljes összegét átengedte versenyzőtársának (szándékosan nem mondhatunk vetélytársat), aki önhibáján kívül került olyan helyzetbe, amely csaknem ellehetetlenítette indulását a versenyen.
A szakácsverseny harmadik helyén Volenter István, a nyékvárkonyi Hotel Chateau Amadé konyhafőnöke végzett, a negyedik Kiss Krisztián lett.