Szakmai nap a borturizmus jegyében

A jövőt érintő kérdésekkel foglalkozik a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és Bortúra 2023. január 26-án, amelyet ötödik alkalommal rendeznek a Vajdahunyadvárban. 

Mint a szervezők ezzel kapcsolatos közleményükben írják, ez lesz Magyarország egyetlen, a borturizmust középpontba helyező tematikus napja, amelynek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad helyet.  

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a fogyasztók nem bort, hanem élményt keresnek. Ezért látnak egyre többen kiemelkedő lehetőségeket a borturizmusban. Az együttlét, a borélmények, a gasztronómia egyre szorosabban kapcsolódnak össze a bortermelők és a fogyasztók fejében.

 

A BorÉrt Egyesület rendezvényén olyan programmal várják a látogatókat, melyben cél a bor és az élmény eredményes összekapcsolása. Az éves programsorozat nyitó állomása a borturizmussal foglalkozó esemény, ahol a szakmai érdeklődők mellett a borkedvelők is élményekkel, új ismeretekkel és kapcsolatokkal térhetnek haza. A szakmai kerekasztal beszélgetéseken pedig olyan témák kerülnek megvitatásra, mint például a borágazatra, borturizmusra jutó források köre.

Kiemelt cél a fiatalok megszólítása, ezért a tematikus nap szervezői a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a korábbi évekhez képest még szélesebb körben és kedvezményt kínálva szólítják meg a diákokat.

A szakmai kerekasztalt követő BorTÚRÁN az érdeklődők kiváló borokat kóstolva ismerkedhetnek meg számos borvidékünk boraival.A kóstolás során ismét lehetőség nyílik ismert és új pincészetek, határon túli termelők borainak, gasztronómiai és egyéb termékeinek kóstolására, évjáratok megismerésére, kötetlen beszélgetésre, kapcsolatok építésére.

A konferenciára a belépés ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

 

Forrás: Turizmus Online


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.