Szerbül tanulnak a szegedi vendéglősök

Szeged és térsége közel fekszik a déli határhoz, magas színvonalú szállodákkal, fürdökkel, jó éttermekkel rendelkezik - erre jöttek rá azok a szerbek, akik wellnessezni és vásárolni járnak át Magyarországra. A román turizmus gözhengere után a szerbeké is beindult a szállodaipar nem kis örömére - írta a Dél-Magyarország.

- Nyelvtanfolyamra küldtük a kollégákat, olyan sok a szerb és a román vendégünk mondta Frank Sándor, a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa. Magyarázatképpen hozzátette: a tanfolyam azt jelenti, hogy a munkatársak között akad, aki Szerbiából és Romániából származik, ők tanítják a többieket arra az 50-80 szóból, kifejezésből álló alapszókincsre, amely az éttermi kiszolgáláshoz szükséges. Aki ezeket a szavakat nem tudja felmondani, egy sört fizet a kikérdezőnek.
Az 5-ös főút mellett fekvő halászcsárdában nem vezetnek statisztikát, így nem tudják megmondani, hányszorosára nőtt a szomszédos országokból érkező vendégek száma. Frank Sándor úgy érzékeli, a romániai vendégözönhöz most zárkóznak fel a szerbek: leggyakrabban azoknak az átutazóknak a gyerekei, unokái, akik szeretnének meg győződni arról, hogy tényleg olyan finom-e a szegedi halászlé, mint ahogy azt otthon hallották. (...)

Folytatás az eredeti oldalon.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.