Szerbül tanulnak a szegedi vendéglősök

Szeged és térsége közel fekszik a déli határhoz, magas színvonalú szállodákkal, fürdökkel, jó éttermekkel rendelkezik - erre jöttek rá azok a szerbek, akik wellnessezni és vásárolni járnak át Magyarországra. A román turizmus gözhengere után a szerbeké is beindult a szállodaipar nem kis örömére - írta a Dél-Magyarország.

- Nyelvtanfolyamra küldtük a kollégákat, olyan sok a szerb és a román vendégünk mondta Frank Sándor, a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa. Magyarázatképpen hozzátette: a tanfolyam azt jelenti, hogy a munkatársak között akad, aki Szerbiából és Romániából származik, ők tanítják a többieket arra az 50-80 szóból, kifejezésből álló alapszókincsre, amely az éttermi kiszolgáláshoz szükséges. Aki ezeket a szavakat nem tudja felmondani, egy sört fizet a kikérdezőnek.
Az 5-ös főút mellett fekvő halászcsárdában nem vezetnek statisztikát, így nem tudják megmondani, hányszorosára nőtt a szomszédos országokból érkező vendégek száma. Frank Sándor úgy érzékeli, a romániai vendégözönhöz most zárkóznak fel a szerbek: leggyakrabban azoknak az átutazóknak a gyerekei, unokái, akik szeretnének meg győződni arról, hogy tényleg olyan finom-e a szegedi halászlé, mint ahogy azt otthon hallották. (...)

Folytatás az eredeti oldalon.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.