- Nyelvtanfolyamra küldtük a kollégákat, olyan sok a szerb és a román vendégünk mondta Frank Sándor, a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa. Magyarázatképpen hozzátette: a tanfolyam azt jelenti, hogy a munkatársak között akad, aki Szerbiából és Romániából származik, ők tanítják a többieket arra az 50-80 szóból, kifejezésből álló alapszókincsre, amely az éttermi kiszolgáláshoz szükséges. Aki ezeket a szavakat nem tudja felmondani, egy sört fizet a kikérdezőnek.
Az 5-ös főút mellett fekvő halászcsárdában nem vezetnek statisztikát, így nem tudják megmondani, hányszorosára nőtt a szomszédos országokból érkező vendégek száma. Frank Sándor úgy érzékeli, a romániai vendégözönhöz most zárkóznak fel a szerbek: leggyakrabban azoknak az átutazóknak a gyerekei, unokái, akik szeretnének meg győződni arról, hogy tényleg olyan finom-e a szegedi halászlé, mint ahogy azt otthon hallották. (...)
Folytatás az eredeti oldalon.