Sztárséf forgatott Budapesten

Ötödik évadával jelentkezik a CNN gasztronómiai sorozata, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék). A nyolc részes sorozat – Dél-Korea, Miami, Skócia, Madagaszkár, New Jersey, Hawaii és Bejrút – mellett Budapest kulináris érdekességeit is körbejárja.

Az új évad első epizódja április 26-án, este kilenc órakor jelentkezik, Budapest június 7-én kerül adásba. Anthony Bourdain séf és műsorvezető az ikonikus magyar operatőr, Zsigmond Vilmos munkásságából merített inspirációt, hogy bemutassa Budapest szépségét, annak kultúráját, történelmét, építészeti remekeit, valamint ételeit, mint a gulyás, a halászlé, a véres hurka, töltött káposzta. A séf járt a Pléh Csárdában, ahol megkóstolta az aranybarnára sült lángosra halmozott csirkemájat és csontvelőt, a rántott szeletet, valamint a szarvaspörköltet.

Kiadónk lapja, a Turizmus már korábban is foglalkozott az extravagáns séf munkásságával. Január elő felében az amerikai szakács és tévés személyiség stábjával a budapesti Élesztő sörözőben forgatott, akkor első ízben dolgoztak Magyarországon.

A szakács az Élesztő után két napra bevette a New York Café-t, a ház séfje segítette a kisfilm elkészültét. Az elegáns kávéház falai között Bourdain megkóstolta a legjellegzetesebb magyar finomságokat, majd járt a belvárosi Disznótorosban is.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.