A légitársaság budapesti képviseletének munkatársa azt közölte lapunkkal, hogy pénteken nem indul és nem érkezik BA-gép Ferihegyre, szombattól viszont elvileg minden az eredeti menetrendnek megfelelően alakul. A Heathrow repülőtér ügyvezető igazgatója, Mick Temple szerint azonban napokba telik, amíg teljesen helyreállhat a rend a forgalomban. A BA azért volt kénytelen járatait törölni, mert dolgozóinak egy része Heathrow repülőterén nem hivatalos sztrájkba lépett, hogy így fejezze ki szolidaritását a Gate Gourmet catering cég szerdán elbocsátott 600 dolgozójával. A Gate Gourmet-nál a tömeges leépítésre azután került sor, hogy a korábban bejelentett szerkezetátalakítás elleni tiltakozásul be nem jelentett sztrájkot tartottak az érintett dolgozók, erre az ügyeletes menedzser mindannyiukat kirúgta. A British Airways 4000 utas számára foglalt szállást tegnap éjszaka Londonban és környékén, tízezer utas pedig a repülőtéren kapott matracot és vacsorát. A Londonban rekedt utasok kártérítési igényeit egyenként bírálják el.
Sztrájk bénította meg a British Airways forgalmát
Közel hetvenezer utas rekedt csütörtökön Heathrow repülőterén, miután a British Airways légitársaság törölte összes járatát helyi idő szerint péntek este hat óráig – írja a BBC.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.