A légitársaság budapesti képviseletének munkatársa azt közölte lapunkkal, hogy pénteken nem indul és nem érkezik BA-gép Ferihegyre, szombattól viszont elvileg minden az eredeti menetrendnek megfelelően alakul. A Heathrow repülőtér ügyvezető igazgatója, Mick Temple szerint azonban napokba telik, amíg teljesen helyreállhat a rend a forgalomban. A BA azért volt kénytelen járatait törölni, mert dolgozóinak egy része Heathrow repülőterén nem hivatalos sztrájkba lépett, hogy így fejezze ki szolidaritását a Gate Gourmet catering cég szerdán elbocsátott 600 dolgozójával. A Gate Gourmet-nál a tömeges leépítésre azután került sor, hogy a korábban bejelentett szerkezetátalakítás elleni tiltakozásul be nem jelentett sztrájkot tartottak az érintett dolgozók, erre az ügyeletes menedzser mindannyiukat kirúgta. A British Airways 4000 utas számára foglalt szállást tegnap éjszaka Londonban és környékén, tízezer utas pedig a repülőtéren kapott matracot és vacsorát. A Londonban rekedt utasok kártérítési igényeit egyenként bírálják el.
Sztrájk bénította meg a British Airways forgalmát
Közel hetvenezer utas rekedt csütörtökön Heathrow repülőterén, miután a British Airways légitársaság törölte összes járatát helyi idő szerint péntek este hat óráig – írja a BBC.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.