Támadják a civilek a Roham utcai projectet

„Celeb-autók”, tilosban parkolók és a kivágott fák helyére ültetett vézna növények miatt panaszkodnak az I. kerületi Roham utcában lakók. Szerintük csak azért vágták ki az egészséges fákat és túrták fel az utat, hogy nagyobb terasza lehessen az utca két vendéglátó helyének – olvasható a Hírszerző cikkében.

A helyiek szerint Nagy Gábor Tamás, a kerület fideszes polgármestere és a Déryné cukrászdát, valamint a Mini éttermet üzemeltető Kovács Kristóf televíziós producer összejátszottak. Ennek eredményeként szerintük csak és kizárólag az exkluzív éttermekbe igyekvők „milliós autóit” nem büntetik meg a parkolóőrök, sőt, a helybéliek azt is tudni vélik, hogy Kovács még a Horvátkert egy részét is megvette, ezért zártak be a több mint 20 éve ott működő kis pavilonok.

A lap megkeresésére Kovács elmondta, hogy többször szembesült már a környékbeliek haragjával, és részben igazat is ad nekik. „Ha funkciót vált egy utca, az megváltoztatja az ott lakók életét, valószínűleg a helyükben én is rosszul érezném magam” – fogalmazott a lapnak. Azt is megjegyezte azonban, hogy a Roham utca felújítása egy kerületi terv része volt, semmiféle előzetes egyeztetés nem zajlott közte és az önkormányzat között. Sem üzleti, sem baráti, sem rokoni kapcsolatban nem áll a polgármesterrel – tette hozzá. Azt is cáfolta, hogy megvette volna a Horvátkert egy részét.

A lakók arra is panaszkodnak, hogy míg az átépítés előtt 30, addig ma mindössze 18 autó fér el a Roham utcában, ráadásul az esetek többségében nem az ott lakók parkolnak ott. „Éjszaka celeb-autók, dzsipek, Audik, BMW-k és milliós autók terpeszkednek a piciny utcában” - mondta az egyik lakó. Az autóktól nem lehet közlekedni a járdán. Kovács ugyanakkor úgy véli, hogy éjszaka a környéken lakók gépjárművei foglalják el azt a kevéske parkolóhelyet, nem a „drága dzsipek”. (forrás: Ingatlanmagazin.com)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.