Támadják a civilek a Roham utcai projectet

„Celeb-autók”, tilosban parkolók és a kivágott fák helyére ültetett vézna növények miatt panaszkodnak az I. kerületi Roham utcában lakók. Szerintük csak azért vágták ki az egészséges fákat és túrták fel az utat, hogy nagyobb terasza lehessen az utca két vendéglátó helyének – olvasható a Hírszerző cikkében.

A helyiek szerint Nagy Gábor Tamás, a kerület fideszes polgármestere és a Déryné cukrászdát, valamint a Mini éttermet üzemeltető Kovács Kristóf televíziós producer összejátszottak. Ennek eredményeként szerintük csak és kizárólag az exkluzív éttermekbe igyekvők „milliós autóit” nem büntetik meg a parkolóőrök, sőt, a helybéliek azt is tudni vélik, hogy Kovács még a Horvátkert egy részét is megvette, ezért zártak be a több mint 20 éve ott működő kis pavilonok.

A lap megkeresésére Kovács elmondta, hogy többször szembesült már a környékbeliek haragjával, és részben igazat is ad nekik. „Ha funkciót vált egy utca, az megváltoztatja az ott lakók életét, valószínűleg a helyükben én is rosszul érezném magam” – fogalmazott a lapnak. Azt is megjegyezte azonban, hogy a Roham utca felújítása egy kerületi terv része volt, semmiféle előzetes egyeztetés nem zajlott közte és az önkormányzat között. Sem üzleti, sem baráti, sem rokoni kapcsolatban nem áll a polgármesterrel – tette hozzá. Azt is cáfolta, hogy megvette volna a Horvátkert egy részét.

A lakók arra is panaszkodnak, hogy míg az átépítés előtt 30, addig ma mindössze 18 autó fér el a Roham utcában, ráadásul az esetek többségében nem az ott lakók parkolnak ott. „Éjszaka celeb-autók, dzsipek, Audik, BMW-k és milliós autók terpeszkednek a piciny utcában” - mondta az egyik lakó. Az autóktól nem lehet közlekedni a járdán. Kovács ugyanakkor úgy véli, hogy éjszaka a környéken lakók gépjárművei foglalják el azt a kevéske parkolóhelyet, nem a „drága dzsipek”. (forrás: Ingatlanmagazin.com)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.