Távolról szép a győzelem

(Tudósítónktól) - A Costes kapta Magyarországon az első Michelin csillagot, a másodikat egy másik pesti belvárosi étterem, az Onyx gyűjtötte be tavaly, és most emellé, illetve a szintén topgasztronómiát jelző két GaultMilllau sapka után a Dining Guide gasztroportál Év Étterme győztes címet is magáénak tudhatja. 

A díjátadóra január 19-én, a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben került sor, ahol az elismerést Pintér Katalin, az Onyx étterem ügyvezetője vette át. Aki elmondta, az igazi díjazottak – a konyhát vezető Szulló Szabina és párja, Széll Tamás – nem lehetnek jelen, mert épp további nemzetközi megmérettetésekre készülnek. A többi kilenc – idén a Top 10-be került – hazai étterem azonban szerencsére teljes létszámban képviseltette magát. Így a meghívottak személyesen találkozhattak a tulajdonosokkal, séfekkel, szakácsokkal. Kóstolhatták a szintén Michelin-csillagos Costes, a konyhai innováció egyik sikertörténetét jelentő Babel Delicate, a tavalyi győztes Chateau Visz, a 2005-ben nyertes Fausto’s, a japán topkonyhát megjelenítő Nobu, a 2008-ban fődíjas Bock Bisztró, a friss alapanyagokról ismertté vált Csalogány 26, az idén „Budapest kedvenc étterme” különdíjjal kitüntetett Mák Bisztró és a két éve az „Év meglepetése” helynek aposztrofált székesfehérvári 67 ínyencségeit.  Idén a Mák mellett még egy „kedvenc étterem” különdíjat kiosztottak, ez a Csapody Balázs által vezetett balatonszemesi Kistücsökhöz került, ahhoz a szintén tophelyhez, amely épp a napokban nyílik meg ismét – egy jelentős átépítési munkálatok befejezése után.(

Vendég&Hotel) 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.