Távolról szép a győzelem

(Tudósítónktól) - A Costes kapta Magyarországon az első Michelin csillagot, a másodikat egy másik pesti belvárosi étterem, az Onyx gyűjtötte be tavaly, és most emellé, illetve a szintén topgasztronómiát jelző két GaultMilllau sapka után a Dining Guide gasztroportál Év Étterme győztes címet is magáénak tudhatja. 

A díjátadóra január 19-én, a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben került sor, ahol az elismerést Pintér Katalin, az Onyx étterem ügyvezetője vette át. Aki elmondta, az igazi díjazottak – a konyhát vezető Szulló Szabina és párja, Széll Tamás – nem lehetnek jelen, mert épp további nemzetközi megmérettetésekre készülnek. A többi kilenc – idén a Top 10-be került – hazai étterem azonban szerencsére teljes létszámban képviseltette magát. Így a meghívottak személyesen találkozhattak a tulajdonosokkal, séfekkel, szakácsokkal. Kóstolhatták a szintén Michelin-csillagos Costes, a konyhai innováció egyik sikertörténetét jelentő Babel Delicate, a tavalyi győztes Chateau Visz, a 2005-ben nyertes Fausto’s, a japán topkonyhát megjelenítő Nobu, a 2008-ban fődíjas Bock Bisztró, a friss alapanyagokról ismertté vált Csalogány 26, az idén „Budapest kedvenc étterme” különdíjjal kitüntetett Mák Bisztró és a két éve az „Év meglepetése” helynek aposztrofált székesfehérvári 67 ínyencségeit.  Idén a Mák mellett még egy „kedvenc étterem” különdíjat kiosztottak, ez a Csapody Balázs által vezetett balatonszemesi Kistücsökhöz került, ahhoz a szintén tophelyhez, amely épp a napokban nyílik meg ismét – egy jelentős átépítési munkálatok befejezése után.(

Vendég&Hotel) 


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.