A kerületben decemberben szigorították a teraszokra vonatkozó szabályozást, eszerint legkésőbb éjfélkor be kell zárni a közterületen lévő helyeket. Az önkormányzat újraszabályozta az engedélyeztetési folyamatot is, sok panasz esetén pedig nem adnak ki, vagy nem hosszabbítják meg a hozzájárulást.
A polgármester tájékoztatása szerint az eddigi tapasztalatok pozitívak, a vendéglősök komolyan veszik az előírásokat, s időben bepakolnak. A razzia tapasztalatait összegezve elmondta, hogy a több mint 100 érintett egység közül két helyen tértek el a szabályoktól, de hangoskodás ott sem volt.
Bácskai János elmondta, hogy a mintegy 15 ezer érintett lakó érdekében döntöttek a korlátozások mellett, s nem a vendéglátósok ellen vannak, sőt álláspontja szerint ők is partnerek a békés egymás mellett élésben.
Az MTI által megkérdezett lakók a korábbiak kapcsán arra panaszkodtak, hogy hétköznapokon sem lehetett éjjel 1 óra előtt pihenni, sok volt a hangoskodó, reggelre pedig kosz maradt utánuk.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint Ferencvárosban van a legtöbb teraszos vendéglátóhely, a Ráday utca és a Tompa utca környékén, egy körülbelül 3 kilométeres szakaszon 100 hely üzemel. Ezek 80 százaléka önkormányzati közterület, az engedélyekből befolyt összegből pedig a helyhatóság mellett az érintett társasházak lakóközösségei is részesülnek. (MTI, kép: MÉ Online)
Teraszrazzia volt Franzstadtban
(MTI) – Visszaszorult a közterület-használati előírásokat megszegő vendéglátósok száma a IX. kerületben a vonatkozó rendelet szigorítása óta – mondta Bácskai János (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester, miután péntekről szombatra virradóra részt vett a városrész rendőrkapitányságának és közterület-felügyeletének közös razziáján.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.