A kerületben decemberben szigorították a teraszokra vonatkozó szabályozást, eszerint legkésőbb éjfélkor be kell zárni a közterületen lévő helyeket. Az önkormányzat újraszabályozta az engedélyeztetési folyamatot is, sok panasz esetén pedig nem adnak ki, vagy nem hosszabbítják meg a hozzájárulást.
A polgármester tájékoztatása szerint az eddigi tapasztalatok pozitívak, a vendéglősök komolyan veszik az előírásokat, s időben bepakolnak. A razzia tapasztalatait összegezve elmondta, hogy a több mint 100 érintett egység közül két helyen tértek el a szabályoktól, de hangoskodás ott sem volt.
Bácskai János elmondta, hogy a mintegy 15 ezer érintett lakó érdekében döntöttek a korlátozások mellett, s nem a vendéglátósok ellen vannak, sőt álláspontja szerint ők is partnerek a békés egymás mellett élésben.
Az MTI által megkérdezett lakók a korábbiak kapcsán arra panaszkodtak, hogy hétköznapokon sem lehetett éjjel 1 óra előtt pihenni, sok volt a hangoskodó, reggelre pedig kosz maradt utánuk.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint Ferencvárosban van a legtöbb teraszos vendéglátóhely, a Ráday utca és a Tompa utca környékén, egy körülbelül 3 kilométeres szakaszon 100 hely üzemel. Ezek 80 százaléka önkormányzati közterület, az engedélyekből befolyt összegből pedig a helyhatóság mellett az érintett társasházak lakóközösségei is részesülnek. (MTI, kép: MÉ Online)
Teraszrazzia volt Franzstadtban
(MTI) – Visszaszorult a közterület-használati előírásokat megszegő vendéglátósok száma a IX. kerületben a vonatkozó rendelet szigorítása óta – mondta Bácskai János (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester, miután péntekről szombatra virradóra részt vett a városrész rendőrkapitányságának és közterület-felügyeletének közös razziáján.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.