Terítéken a vintage pezsgők

A nyáron megrendezésre kerülő II. Pezsgő Világ - Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál előtt már csak egy tematikus Pezsgő Világ Est lesz, melynek témája az évjáratos (Vintage) pezsgők.

A legjobb alapborokból készült csúcspezsgők egyetlen évjárat borából készülnek, ezek az évjáratos pezsgők, amelyeket a palackon megjelölt évben szüretelt szőlőkből készítenek. Előfordulhat, hogy egyes években egyáltalán nem készítenek évjáratos pezsgőt, ha az adott évi termés minőségét nem ítélik elég jónak. Ezek a tételek tehát legtöbbször jobb minőséget és egyben magasabb árat is képviselnek, mint nem évjáratos társaik. A champagne minimum 15 hónapig kell, hogy a palackban érjen az erjedési folyamat után, ha nem évjáratos pezsgőről van szó, évjáratos pezsgők esetén ez az időszak legalább 36 hónap. Ennek oka, hogy az erjedés során elhalt élesztőbaktériumok üledéke, a seprő "információt" közvetít, és minél több ideig érintkezik a borral, annál jobb lehet a végeredmény. Gyakran ez az időszak a 3-15 évet is eléri.
A következő Pezsgő Világ Esten, május 9-én este 7-től a Café57-ben az évjáratos pezsgőkről Márkus György champagne szakértő tart majd rövid előadást, majd összesen 11 évjáratos pezsgő, cava, crémant és champagne kerül bemutatásra a pezsgőházak képviselői által.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.