Térképre viszik a legjobb balatoni sörlelőhelyeket

A különleges sörök kedvelőinek kedvez az az új online kalauz, amely a legjobb Balaton környéki kisüzemi sörfőzdéket, illetve craft söröket is árusító éttermeket, sörözőket és üzleteket gyűjti össze.

A magyarországi sörkultúra fejlődésével egyre több olyan vendéglátóhely van a Balatonnál is, amelyek a körültekintően megválogatott borkínálat mellett nagy hangsúlyt fektetnek a változatos sörfajták bemutatására.

A Balaton környékén működő sörfőzdék mellett ezeket gyűjti össze a Beerporn.hu sörmagazin szerkesztősége a balatonisorkalauz.beerporn.hu oldalon, ahol részletes bemutatkozó anyagokkal, ismertető írásokkal, illetve a sörkínálat megjelenítésével segítik azokat a tónál nyaraló sörkedvelőket, akik a mindenhol kapható, egyszerűbb láger sörök mellett különleges, helyi főzetekkel is megismerkednének.



A Balatoni Sörkalauz alapítói egész nyáron járják a tópartot, feltérképezve a legjobb sörkínálattal rendelkező helyeket, és megjelenítve őket a térképen, az ott található vendéglátóhelyek száma így folyamatosan bővül majd a következő hetekben – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője.

A Balatoni Sörkalauz négy kategóriában jelöli a látni- és kóstolnivalókat: szereplenek a térképen a Balaton környéki sörfőzdék, változatos sörkínálatot tartó éttermek és büfék, specifikus rendezvények illetve olyan boltok, amelyekben többféle kisüzemi sör is kapható. A gyűjteményben megtalálható az üzletek részletes sörkínálata, pontos elérhetőségei, nyitva tartása is. A térkép készítői szívesen fogadják a fogyasztók ajánlásait is, illetve azon vendéglátóhelyek és üzletek jelentkezését, amelyek szeretnének belkerülni a kalauzba.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.