Tévedés, hogy Olaszország újranyit

A hazai sajtóban megjelenő hírek, hogy Olaszországban kinyithatnak a vendéglátóhelyek félinformációk, amelyek nem adnak hiteles képet a valós helyzetről, hívja fel a figyelmet a Spabook.net.

A valóság ezzel szemben a Konzuli Szolgálat oldalán olvasható, írja a portál: Olaszország a pandémia miatt bevezetett szükségállapot hatályát 2021. április 30-áig meghosszabbította. A hatályos járványügyi jogszabály Olaszország egészét a koronavírus járvány súlyossága alapján 4 zónába osztja (sárga, narancs, piros, fehér, utóbbiban semmilyen kockázat nincs, de ilyen egyelőre nincs). A régiók beosztását az olasz egészségügyi tárca kéthetente vizsgálja felül és az aktuális helyzetet a kormányzati oldalon teszik közzé.

A Spabook azt is leírja, hogy Olaszországban egységes szabályozás volt és van érvényben. A helyi járványügyi adatok alapján automatikus mechanizmus van arra, hogy éppen melyik tartomány milyen színű és milyen korlátozások vannak érvényben. A döntéseket a lazításra vagy a szigorításra az esetszámok alakulásához mérten hozzák, jelenleg azonban nem született politikai döntés az éttermek újranyitására. A vendéglátóhelyek egyébként eddig is nyitva lehettek ott, ahol a járvány számai alapján ez nem, vagy csak kevésbé volt kockázatos. De a számok ezt a legtöbb helyen nem tették lehetővé, kivéve néhány rövidebb időszakot, amikor az emberek szabályosan kirajzottak, elözönlötték a köztereket, éttermeket, aminek az lett a következménye, hogy rövid úton romlottak a számok és újra jött a teljes lezárás.



Most csupán annyi történt, hogy egyidejűleg esett ki minden tartomány a vörös zónából, sőt a narancsból is világos sárgába, így ezeken a helyeken automatikusan enyhültek a korlátozások, ennek következtében az este 6-os zárás feltétele mellett kinyithattak az éttermek, kávézók. Ez eddig is így lett volna, ha a megbetegedések számának alakulása lehetővé teszi. És most sem született külön olyan döntés, amely egy kockázatos helyen engedélyezi az újranyitást, csak mert már sokan nem bírják a korlátozásokat. A narancs színnel jelölt helyeken továbbra is zárva tartanak. Sőt, ha a következő héten, vagy hetekben bármelyik ellenőrzési pillanatban a fertőzöttségi adatok az engedélyezett határ fölé mennek, automatikusan újra életbe lépnek a szigorúbb szabályok. És akkor akár az is lehet, hogy minden bezár, hangsúlyozza a portál.

A jelenleg narancssárga (közepesen veszélyes) tartományok, ahol az emberek a saját településük határát sem léphetik át, és az éttermek, bárok a hét minden napján zárva tartanak.:

    Bolzano térsége,
    Umbria,
    Puglia,
    Szicília,
    Szardínia.

A teljes cikk megtalálható: ITT

Forrás: Spabook


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.