Tiltakozik a német séf az amerikai elnök megmérgezésének gyanúja miatt

Nem csitulnak a legfrissebb gasztrobotrány hullámai. Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a 2007-es heiligendammi G8- csúcson rejtélyes gyomorrontás tüneteivel kezelték az akkori amerikai elnököt, George W. Bush-t, és a first ladyt.

A híradások emlékeztetnek, hogy a kellemetlen tünetegyüttes miatt az USA elnöke több megbeszélését is kénytelen volt lemondani. Felesége, Laura Bush a közeli napokban jelenteti meg emlékiratait, melyben több, mint utalás található arra a gyanúra, mely szerint nem véletlen baleset, hanem szándékos mérgezés lett volna az inkriminált eset.

Tény, hogy a titkosszolgálat is foglalkozott a gyomorrontással, de annak idején nem találtak semmilyen terhelő bizonyítékot a szándékosság alátámasztására.Miután a CNN megszellőztette a birtokába jutott kézirat egyes részleteit, a mérgezéssel kapcsolatos gyanúsítás miatt megszólalt Steffen Duckhorn, az eseménynek helyt adó heiligendammi Grand Hotel konyhafőnöke is.

"Egy szakácsnak is van becsülete!" - mondta felháborodottan a főszakács a Spiegelnek. Hozzátette, hogy az elnöki kíséret tagjai folyamatosan mintát vettek a készülő ételekből, és azokat vizsgálták is, így méltatlan az őt érő támadás. Elmondta: az amerikai delegáció szintén megbetegedett tagjai teljesen más ételeket fogyasztottak, és azok nem a hotel konyháján készültek.

Ugyanakkor emlékeztet rá, hogy a küldöttség ellátásához több mindent hoztak magukkal otthonról, így üdítőitalokat és cukorkát is.A nol.hu írása szerint szerint a mérgezési gyanúról annak idején nem értesítették sem az amerikai nagykövetséget, sem a német külügyminisztériumot.

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.