Tíz éves a főváros egyik meghatározó gasztrohelye

Éppen tíz éve annak, hogy a Kempinski Hotel Corvinus Budapest elkezdte az együttműködést a Zsidai Csoporttal, és ennek eredményeként megnyílt a házban az ÉS Bisztró a luxusszálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.

Az ötcsillagos ház új éttermi koncepciója tíz évvel ezelőtt meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is megszokott szállodai étterem. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, és a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. 

 

A Bisztró sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme, találkozópontja lett, Vasárnapi Családi Ebédje pedig az egyik legnépszerűbb a városban.Étlapja a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz. 

 

A hely steakjeiről is híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki. A konyhán törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére.

 

Az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva. Az vendégváróhely csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza Head Chef vezeti.  A szakma szeretete, az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.

Forrás: Kempinski / Turizmus Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.