Tokaj a hetedik

A világ 10 legjobb borturisztikai desztinációja közé választotta az amerikai Wine Enthusiast Magazin Tokajt. A szaklap szerint azonban nem csak a borok, de a gasztronómia és a számos programlehetőség miatt is érdemes felkeresni a térséget - adta hírül a TriVialCommunications.

A magazin szerint a Top10 borturisztikai desztináció 2012-ben:

Central Otago, Új-Zéland
Champagne, Franciaország
Colchagua Valley, Chile
Mosel Valley, Németország
Napa Valley, Egyesült Államok
Santa Barbara, Egyesült Államok
Tokaj-Hegyalja, Magyarország
Priorat-Cambrils, Spanyolroszág
Virginai, Egyesült Államok
Veneto, Olaszország

A Wine Enthusiast nem csak a borok miatt tartja látogatásra érdemesnek Tokajt, a magazin kiemeli a gasztronómiát vagy éppen a táj szépségét és a számos programlehetőséget.Éppen úgy ajánl kerékpártúrát, mint kajakozást Bodrogon, és a Zempléni-hegység gyalogos felfedezésére is biztat. A saját tapasztalatokból merítő írás konkrét ajánlásokat is tesz, borászatokat, éttermeket és szállodákat is ajánl. A cikk szerint az itt készült tokaji aszút méltán nevezte XIV. Lajos a királyok borának, a borok királyának. A szakírók kiemelik, nem csak az aszút, de más borokat is érdemes megkóstolni. Tokaj sokszínűségét emeli ki Berecz Stéphanie is, akit 2010-ben az év borászának választottak Tokaj-hegyalján. A szakember azt javasolja, érdemes minél több fajtát megkóstolni, hiszen ugyanúgy lehet ízletes száraz fehérborokat találni, mint a mindenki által ismert aszút és más édes borokat. A francia születésű borász szerint a táj szépsége és történelme is egyedülálló, az itt megfordult népek nem csak a borászatban, hanem az építészetben is itt hagyták kézjegyüket, amitől olyan színes a térség.
A térség számára ez az elismerés az elkövetkezendő években számos, a kontinensre érkező tengerentúli turistát jelenthet.


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.