Tovább késik Wang Mester budai éttermének nyitása

A pasaréti úton levő Mozium irodaházba tervezett vendéglátóhely eredeti nyitása 2019. szeptember 1. lett volna.

A csúszás kapcsán az ismert séf nyilatkozatot adott ki, amelyben elmondta: „Egy hosszú, idegőrlő és fárasztó folyamat során most eljutottunk odáig, hogy ez a megoldatlan helyzet az új étterem megnyitását, a cégünk működését és a benne dolgozók megélhetését veszélyezteti. Egész egyszerűen a sok tízmilliós beruházást követően, a járvány közepén, ilyen gazdasági körülmények között képtelenek vagyunk tovább finanszírozni azt az egyre halványuló reményt, hogy valaha az étterem megnyithat.” - írja a Magyar Konyha.

 

Wang szerint már a bürokrácia csapdájában vergődnek. „Az épület használatbavételi engedélyének csúszására sem voltunk felkészülve (ahogyan a többi bérlő sem), ám arra már végképp nem számítottunk, hogy a működési engedélyek kiadásáért felelős hatóságok egymásra mutogatása és időhúzása miatt meghatározatlan ideig várnunk kell. (…) Az épületben található irodákban már hónapokkal korábban megkezdődhetett a munka, ám az éttermünk még mindig nem kapta meg az azonosítására szolgáló számot. A részünkről minden előírást teljesítettünk: a tűzvédelemtől kezdve az élelmiszerbiztonságon át a zajvédelmi feltételekig. Az elmúlt 20 évben az éttermeimben minden szabályt betartottunk, szigorúan igazodtunk a törvény betűihez és ez így lesz a jövőben is.”

Forrás: Magyar Konyha


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.