A washingtoni Wooly Pigs az első olyan amerikai vállalat, amelyik mangalica sertést importál. A cég a göndör szőrű magyar sertésfajtát már saját telepein tenyészti osztrák módszerek alkalmazásával. A sertészsír és a Mangalica állt a középpontjában a napokban a New York-i Prime Meats étteremben rendezett eseménynek, amelyen a város vezető séfjei és éttermi szakemberei vettek részt.A The Wall Street Journal beszámolója szerint az ételeket remeknek találták olyan neves séfek, mint Tom Colicchio – akit nem mellesleg a James Beard Alapítvány a közelmúltban a világ legjobb séfjénak válaszott –, April Bloomfield és Bradford Thompson. Egyebek mellett mangalicából készült juharszirupban érlelt sertésszeletet, szárazon pácolt szeletet és sertészsírral készült kekszet szolgáltak fel.A Wooly Pigs vezetője, Heath Putnam szerint a mangalicából készült ételeket sok étterem fel akarja venni kínálatába.A Wooly Pigs célja, hogy a legjobb európai disznóhúsokkal azonos minőségű terméket állítsanak elő Amerikában. E célból importálják a világ legzamatosabb, legízletesebb - telítetlen zsírsavakban gazdag - húsát adó zsírsertést, a mangalicát. A vállalat az Amerikában tenyésztett sertésektől eltérő mangalica fajta megőrzésére törekszik. A cég a sertések feldolgozását is különleges európai módszerekkel végzi, amelyekkel az Egyesült Államokban nem forgalmazott termékeket állítanak elő. (nol.hu)
Trendi a magyar zsírsertés az USA-ban
Az Egyesült Államokban felfedezik a zsírsertést, valóságos zsírforradalom kezdődik - idézte a legbefolyásosabb amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal Heath Putnamet, a világhírű magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő Wooly Pigs cég vezetőjét - írja a Népszabadság Online.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.