A washingtoni Wooly Pigs az első olyan amerikai vállalat, amelyik mangalica sertést importál. A cég a göndör szőrű magyar sertésfajtát már saját telepein tenyészti osztrák módszerek alkalmazásával. A sertészsír és a Mangalica állt a középpontjában a napokban a New York-i Prime Meats étteremben rendezett eseménynek, amelyen a város vezető séfjei és éttermi szakemberei vettek részt.A The Wall Street Journal beszámolója szerint az ételeket remeknek találták olyan neves séfek, mint Tom Colicchio – akit nem mellesleg a James Beard Alapítvány a közelmúltban a világ legjobb séfjénak válaszott –, April Bloomfield és Bradford Thompson. Egyebek mellett mangalicából készült juharszirupban érlelt sertésszeletet, szárazon pácolt szeletet és sertészsírral készült kekszet szolgáltak fel.A Wooly Pigs vezetője, Heath Putnam szerint a mangalicából készült ételeket sok étterem fel akarja venni kínálatába.A Wooly Pigs célja, hogy a legjobb európai disznóhúsokkal azonos minőségű terméket állítsanak elő Amerikában. E célból importálják a világ legzamatosabb, legízletesebb - telítetlen zsírsavakban gazdag - húsát adó zsírsertést, a mangalicát. A vállalat az Amerikában tenyésztett sertésektől eltérő mangalica fajta megőrzésére törekszik. A cég a sertések feldolgozását is különleges európai módszerekkel végzi, amelyekkel az Egyesült Államokban nem forgalmazott termékeket állítanak elő. (nol.hu)
Trendi a magyar zsírsertés az USA-ban
Az Egyesült Államokban felfedezik a zsírsertést, valóságos zsírforradalom kezdődik - idézte a legbefolyásosabb amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal Heath Putnamet, a világhírű magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő Wooly Pigs cég vezetőjét - írja a Népszabadság Online.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme
Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején
Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon
Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben
Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO
A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?
Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál
A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait
A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka
Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Interjú
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”
Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.