A jelentés szerint a gyorséttermek és az élelmiszergyártók azt sugallják szülőknek, hogy egészségesen táplálják a gyerekeket, ha az ő termékeiket fogyasztják, holott nem. A Kellogg’s Coco Pops Cereal and Milk bars nevű terméke például azt állítja magáról, hogy a „legegészségesebb uzsonnásdoboz”, a csomagolásán például szőlő és teljes kiőrlésű kenyérből készített szendvics látható. Valójában azonban minden 100 gramm 41 gramm cukrot tartalmaz. Szelektív információkat tartalmaz a Dairlea csomagolása is, amely szerint az ételben nincsenek mesterséges édesítő-, színező- és tartósítószerek, pedig egy harapás belőle közel a harmadát tartalmazza annak a telített zsír-mennyiségnek, amit egy napra maximum ajánlanak. Félrevezetőek lehetnek a csomagoláson látható képek is. Az aberdeeni Burger King Angus Mini burgerének dobozán egy anyafigura közli, hogy „Az ebédcsatának vége” és sugallja azt, hogy egészséges a dobozban rejlő étel. Az Angus Mini burger több, mint ötödét tartalmazza egy gyerek egy napra engedélyezett telített zsír-adagjának. A BHF lobbizni kezd azért, hogy a kormányzat tiltsa be a hasonló termékek reklámozását reggel 9 előtt, és szigorítsa meg az ágazatra vonatkozó szabályozást. (www.costsectorcatering.co.uk)
Trükköznek a gyorséttermek
A gyorséttermek és a gyorsételek gyártóinak rafinált hirdetési trükkjeire és technikáira mutat rá az a jelentés, amit a British Heart Foundation megbízásából készített a The Food Comission.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.