A jelentés szerint a gyorséttermek és az élelmiszergyártók azt sugallják szülőknek, hogy egészségesen táplálják a gyerekeket, ha az ő termékeiket fogyasztják, holott nem. A Kellogg’s Coco Pops Cereal and Milk bars nevű terméke például azt állítja magáról, hogy a „legegészségesebb uzsonnásdoboz”, a csomagolásán például szőlő és teljes kiőrlésű kenyérből készített szendvics látható. Valójában azonban minden 100 gramm 41 gramm cukrot tartalmaz. Szelektív információkat tartalmaz a Dairlea csomagolása is, amely szerint az ételben nincsenek mesterséges édesítő-, színező- és tartósítószerek, pedig egy harapás belőle közel a harmadát tartalmazza annak a telített zsír-mennyiségnek, amit egy napra maximum ajánlanak. Félrevezetőek lehetnek a csomagoláson látható képek is. Az aberdeeni Burger King Angus Mini burgerének dobozán egy anyafigura közli, hogy „Az ebédcsatának vége” és sugallja azt, hogy egészséges a dobozban rejlő étel. Az Angus Mini burger több, mint ötödét tartalmazza egy gyerek egy napra engedélyezett telített zsír-adagjának. A BHF lobbizni kezd azért, hogy a kormányzat tiltsa be a hasonló termékek reklámozását reggel 9 előtt, és szigorítsa meg az ágazatra vonatkozó szabályozást. (www.costsectorcatering.co.uk)
Trükköznek a gyorséttermek
A gyorséttermek és a gyorsételek gyártóinak rafinált hirdetési trükkjeire és technikáira mutat rá az a jelentés, amit a British Heart Foundation megbízásából készített a The Food Comission.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.