Trükköznek a gyorséttermek

A gyorséttermek és a gyorsételek gyártóinak rafinált hirdetési trükkjeire és technikáira mutat rá az a jelentés, amit a British Heart Foundation megbízásából készített a The Food Comission.

A jelentés szerint a gyorséttermek és az élelmiszergyártók azt sugallják szülőknek, hogy egészségesen táplálják a gyerekeket, ha az ő termékeiket fogyasztják, holott nem. A Kellogg’s Coco Pops Cereal and Milk bars nevű terméke például azt állítja magáról, hogy a „legegészségesebb uzsonnásdoboz”, a csomagolásán például szőlő és teljes kiőrlésű kenyérből készített szendvics látható. Valójában azonban minden 100 gramm 41 gramm cukrot tartalmaz. Szelektív információkat tartalmaz a Dairlea csomagolása is, amely szerint az ételben nincsenek mesterséges édesítő-, színező- és tartósítószerek, pedig egy harapás belőle közel a harmadát tartalmazza annak a telített zsír-mennyiségnek, amit egy napra maximum ajánlanak. Félrevezetőek lehetnek a csomagoláson látható képek is. Az aberdeeni Burger King Angus Mini burgerének dobozán egy anyafigura közli, hogy „Az ebédcsatának vége” és sugallja azt, hogy egészséges a dobozban rejlő étel. Az Angus Mini burger több, mint ötödét tartalmazza egy gyerek egy napra engedélyezett telített zsír-adagjának. A BHF lobbizni kezd azért, hogy a kormányzat tiltsa be a hasonló termékek reklámozását reggel 9 előtt, és szigorítsa meg az ágazatra vonatkozó szabályozást. (www.costsectorcatering.co.uk)

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.