Trump étterem nyílt Irakban

Donald Trump az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke, akinek ünnepélyes beiktatása január 20-án lesz. Egy iraki vendéglős pedig gondolt egyet - és róla nevezte el most megnyitott éttermét, ahol kizárólag egyféle halfogást kínál.

Donald Trumpról nevezte el éttermét az iraki Kurdisztán Dahuk tartományában élő férfi. Az étterem Trump győzelme után egy héttel nyitotta meg kapuit, de a tulajdonoshoz hasonlóan számos kurd ujjongva fogadta a milliárdos győzelmét, hiszen az elitellenességgel kampányoló ingatlancsászárban saját megmentőjüket látják.

 Ez azért is elég különös, hiszen Trump kampánya alatt amúgy többször is felvetette a muszlimok nem szívesen látását országában. A tulajt a muszlimtilalom sem tántorította el ötletétől, szerinte Trump nem rasszista, nem is muszlimellenes, a muzulmánok riogatása csupán politikai húzás volt kampánycsapata részéről.

A Reuters híradása szerint az étterem mindössze egyetlen ételt kínál: Irak nemzeti ételét, a masgoufot, ami egyébként folyami hal grillezve, olívaolajjal és fűszerekkel.

Az étterem elnevezése különben egyáltalán nem számít extrém lépésnek arrafelé: egy Dahukban élő, épp szabadságát töltő pesmerga harcos, Hassan Jamil például újszülött kisfiát ajándékozta meg a Trump névvel.

 

 

Forrás: thehill.com/Reuters


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.