Tudással szerzett gasztronómia

Új koncepcióval erősít az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme: tudást is kölcsönöz ezentúl délidőben a lunch mellé a hozzá betérőknek.

Az olvasás és a gazdagság közötti összefüggés egyértelműen kimutatható, a könyvekből megszerezhető tudás a siker egyik legfőbb biztosítéka, vallják.

Toplisták alapján készült kínálat

A világ legprogresszívebb üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében meghatározó helyet foglal el az olvasás, ezért is gyarapodik az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme a Business Lunch program keretében egy szakmai és tudományos könyvtárral, melynek kezdő köteteit a New York Times és a The Washington Post bestseller listái alapján válogatták össze és szállíttatták Budapestre", hallhattuk az ebéd bemutató programján. Aki tehát betér a fiatal séf,  Jóvér Ferenc által megálmodott üzleti ebédmenüre, ingyen kölcsönözheti ki ezeket a köteteket. 

A világ legmenőjebbjei is ismerik és elismerik a papír alapú tudást

Mi a közös Elon Muskban, Mark Zuckerbergben, Bill Gatesben és Warren Buffetben azonkívül, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak? Mindannyian megrögzött könyvmolyok, akik rendíthetetlenül hisznek az olvasás világmegváltó erejében. Számukra a könyv a legjövedelmezőbb befektetés, hisz kimeríthetetlen tudásvágyuk tette sikeressé őket,  gazdagságuk egyik titkaként is a folyamatos önfejlesztést szokták említeni. 

Az Egyesült Államok legnagyobb befektetőjének tartott Warren Buffet szerint teljesen mindegy, hogy az ember épp hol tart az életében, folyamatosan képeznie kell magát, mert ez az egyetlen, ami sikerre vihet bámilyen vállalkozást. Míg számos statisztika szerint a világ lakossága egyre kevesebbet vesz a kezébe könyvet, addig a legbefolyásosabb üzletemberekről és üzletasszonyokról épp az ellenkezője mondható el. A Facebook alapítóatyja, Mark Zuckerberg minden két hétben egy új könyvet, míg a Microsoft megálmodója, Bill Gates évente ötven könyvet olvas el, Mark Cuban befektetőguru pedig napi három órát tölt olvasással, mert számára ez ad valódi magabiztosságot. Az amerikai televíziós műsorvezető és filantróp, Oprah Winfrey is nagy rajongója a könyveknek, az üzletasszony szerint ezek segítettek neki kitörni a szegénységből, és vezették el személyes szabadságához. 

A Library Hotel Collection tagjaként...

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection tagja, testvérintézménye a New York-i Library Hotel, amely 6000 könyvből álló könyvtárat jegyez. A Liszt Étterem szakmai és tudományos könyvtárában épp ezért az amerikai és európai üzleti életben is jártas szakemberek, valamint a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői által ajánlott és a legfrissebb trendeket bemutató kötetek kapnak helyet.

Megtalálható lesz David Epstein Range című könyve, valamint a Washington Post szerint az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezett Cal Newport:Digital Minimalism című műve, és jó pár más olyan különlegesség, amelyeket a világ legnagyobbjai is éppen most olvasnak, vagy olvastak a közelmúltban.

Fogd a könyvet, és vidd! 

Ezeket az motiváló műveket bárki, aki betér a Liszt Étterembe egy üzleti ebédmenüre ingyen kikölcsönözheti. Mert a vendégváróhely számára kiemelten fontos, hogy a gasztronómiát kulturális keretben értelmezze. A vendégek a Library szobában egy óra alatt el tudják fogyasztani a business lunch menüt, melyről a séf ezt mondja: "Olyan egyszerű, mégis népszerű fogások szerepelnek az étlapon, amelyek mindenkiben kellemes emlékeket ébresztenek" Ezentúl délben mindig lesz leves vagy saláta, főétel és desszert, valamint továbbra is megtalálható lesz a kínálatban a hely egyik specialitása, az Aria Burger is. 

 

Forrás: Aria Hotel / turizmusonline.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.