Tudással szerzett gasztronómia

Új koncepcióval erősít az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme: tudást is kölcsönöz ezentúl délidőben a lunch mellé a hozzá betérőknek.

Az olvasás és a gazdagság közötti összefüggés egyértelműen kimutatható, a könyvekből megszerezhető tudás a siker egyik legfőbb biztosítéka, vallják.

Toplisták alapján készült kínálat

A világ legprogresszívebb üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében meghatározó helyet foglal el az olvasás, ezért is gyarapodik az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme a Business Lunch program keretében egy szakmai és tudományos könyvtárral, melynek kezdő köteteit a New York Times és a The Washington Post bestseller listái alapján válogatták össze és szállíttatták Budapestre", hallhattuk az ebéd bemutató programján. Aki tehát betér a fiatal séf,  Jóvér Ferenc által megálmodott üzleti ebédmenüre, ingyen kölcsönözheti ki ezeket a köteteket. 

A világ legmenőjebbjei is ismerik és elismerik a papír alapú tudást

Mi a közös Elon Muskban, Mark Zuckerbergben, Bill Gatesben és Warren Buffetben azonkívül, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak? Mindannyian megrögzött könyvmolyok, akik rendíthetetlenül hisznek az olvasás világmegváltó erejében. Számukra a könyv a legjövedelmezőbb befektetés, hisz kimeríthetetlen tudásvágyuk tette sikeressé őket,  gazdagságuk egyik titkaként is a folyamatos önfejlesztést szokták említeni. 

Az Egyesült Államok legnagyobb befektetőjének tartott Warren Buffet szerint teljesen mindegy, hogy az ember épp hol tart az életében, folyamatosan képeznie kell magát, mert ez az egyetlen, ami sikerre vihet bámilyen vállalkozást. Míg számos statisztika szerint a világ lakossága egyre kevesebbet vesz a kezébe könyvet, addig a legbefolyásosabb üzletemberekről és üzletasszonyokról épp az ellenkezője mondható el. A Facebook alapítóatyja, Mark Zuckerberg minden két hétben egy új könyvet, míg a Microsoft megálmodója, Bill Gates évente ötven könyvet olvas el, Mark Cuban befektetőguru pedig napi három órát tölt olvasással, mert számára ez ad valódi magabiztosságot. Az amerikai televíziós műsorvezető és filantróp, Oprah Winfrey is nagy rajongója a könyveknek, az üzletasszony szerint ezek segítettek neki kitörni a szegénységből, és vezették el személyes szabadságához. 

A Library Hotel Collection tagjaként...

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection tagja, testvérintézménye a New York-i Library Hotel, amely 6000 könyvből álló könyvtárat jegyez. A Liszt Étterem szakmai és tudományos könyvtárában épp ezért az amerikai és európai üzleti életben is jártas szakemberek, valamint a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői által ajánlott és a legfrissebb trendeket bemutató kötetek kapnak helyet.

Megtalálható lesz David Epstein Range című könyve, valamint a Washington Post szerint az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezett Cal Newport:Digital Minimalism című műve, és jó pár más olyan különlegesség, amelyeket a világ legnagyobbjai is éppen most olvasnak, vagy olvastak a közelmúltban.

Fogd a könyvet, és vidd! 

Ezeket az motiváló műveket bárki, aki betér a Liszt Étterembe egy üzleti ebédmenüre ingyen kikölcsönözheti. Mert a vendégváróhely számára kiemelten fontos, hogy a gasztronómiát kulturális keretben értelmezze. A vendégek a Library szobában egy óra alatt el tudják fogyasztani a business lunch menüt, melyről a séf ezt mondja: "Olyan egyszerű, mégis népszerű fogások szerepelnek az étlapon, amelyek mindenkiben kellemes emlékeket ébresztenek" Ezentúl délben mindig lesz leves vagy saláta, főétel és desszert, valamint továbbra is megtalálható lesz a kínálatban a hely egyik specialitása, az Aria Burger is. 

 

Forrás: Aria Hotel / turizmusonline.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.