A vád szerint a két sértett fél óra és fejenként egy pohár Martini után több mint félmillió forintos számlát kapott a belvárosi szórakozóhelyen, és nem távozhatott, amíg nem fizetett.
2009 őszén a hajnali órákban tértek be a turisták az éjszakai bárba, és rendeltek maguknak egy italt, mire táncoslányok csatlakoztak hozzájuk, "privát táncot" adtak elő, amelyért a vendégek nyomban fizettek. Majd fél óra alatt a hölgyek a "ház ajándékaként" tequilát itattak a vendégekkel, és több üveg bort, illetve egy-egy pohár konyakot is kikértek. Amikor a turisták a számla felől érdeklődtek, kiderült, hogy azon 568 ezer forint áll. Ezt sokallták a vendégek két pohár Martiniért, és összeszólalkoztak a szórakozóhely ügyvezetőjével, illetve egyik felszolgálójával - írja az MTI.
Az ügyvezető a vád szerint arcul ütötte az egyik hollandot, majd a felszolgálóval együtt fenyegették őket, és csak akkor engedték el, mikor az egyik vendég kártyájáról felvett 150 ezer forintot megkapták. A vita hevében a felszolgáló azzal fenyegette az egyik turistát, hogy eltöri a lábát, az ügyvezető pedig többek között azzal ösztökélte fizetésre a vendéget, hogy ellenkező esetben "agyonveri".
A keddi tárgyaláson a két vádlott nem kívánt vallomást tenni, de felolvasott korábbi nyomozati vallomásukban tagadták a terhükre rótt cselekményt, álláspontjuk szerint a hollandok akartak fizetés nélkül távozni azzal, hogy most nincs náluk elég pénz, de majd valamikor visszajönnek.
Az ügyvezető szerint legfeljebb az lehetett a bűnük, hogy túl magas árakkal dolgoztak, ám vádlott-társa korábban a hatóságoknak elmondta: a szórakozóhely több pontján idegen nyelvű táblák figyelmeztették a vendégeket, hogy mindent ki kell fizetni, amit rendeltek, az árak osztályon felüliek, és bankkártyát nem fogadnak el.
A vádlottak tagadták, hogy bárkit bántalmaztak volna, egyikük szerint az utóbbi időben egyes külföldi internetes fórumokon már úgy reklámozzák Magyarországot, hogy itt úgysem kell fizetni a szórakozóhelyeken, ha pedig vitás helyzet alakul ki, elég, ha a külföldi turista hívja a rendőrséget, az úgyis neki fog igazat adni.
Az ügyvezető korábban kétszer is volt büntetve, egyszer csalás miatt 11 hónap letöltendő, egyszer pedig önbíráskodás miatt 11 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre. A vádlottak keddi meghallgatásán kiderült, hogy jelenleg Ausztriában szezonális jellegű vendéglátó-ipari munkát végeznek havi 800 euróért.
A vádban szereplő emberrablásért a törvény szerint nyolc év is kiszabható; a két férfi korábban, a nyomozás során hónapokat töltött előzetes letartóztatásban.
Az emberrablással vádolt vendéglátósok büntetőpere májusban tanúk, köztük a holland turisták és a táncoslányok meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Törvényszéken. (MTI)
Túlszámlázás vagy emberrablás?
(MTI) - Tagadta bűnösségét a Fővárosi Törvényszéken kedden megkezdődött büntetőperben az a két vendéglátós, akit az ügyészség azzal vádol, hogy egy éjszakai bárban emberrablást követett el a számlájukat sokalló holland turisták sérelmére.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.