A Tisza-parti megyeszékhelyen a napokban indult el a Virtuális Idegenvezető szolgáltatás, amellyel mindenki kihasználhatja okostelefonja képességeit, és még jobban megismerheti a várost – mondta el kedden az MTI-nek Pókász Endre, a város önkormányzatának sajtószóvivője.
A szolgáltatás által a Szolnokra érkezők telefonjukat a kezükben tartva elérhetik a település turisztikai kínálatát, legfrissebb idegenforgalmi és programajánlatait, sőt, segítségével a köztéri alkotások érdekességeit is könnyen megismerhetik.
A "kiterjesztett valóság" alkalmazás használatával a helyiek is hasznos információkhoz juthatnak, mert telefonjuk kamerájával például egy étteremre fókuszálva megjeleníthetik annak napi menüjét, de akár az utcáról nehezen észrevehető boltok nyitvatartását is.
A rendszer úgynevezett audioguide-modult tartalmaz, amely a városnézés során valódi idegenvezetőként, hangban mondja el a látottakat. Az alkalmazás jelenleg magyar nyelven érhető el, de hamarosan elkészül az angol nyelvű változata is. A szolgáltatás iOS (iPhone) és Android platformon működő okostelefon használható, de fejlesztés alatt áll Windows Phone Mobile-ra optimalizált verziója is.
A Virtuális Idegenvezető szolgáltatás egy újabb kezdeményezés a Magyar Telekom és Szolnok közös hosszútávú fejlesztési és innovációs programjának, a T-City-nek a keretében. Az alkalmazás fejlesztése a vállalat, míg annak tartalmi feltöltése a helyi önkormányzat munkájának eredménye – mondta el a sajtószóvivő, jelezve, hogy a távközlési társaság a jövőben szeretné más hazai városokban is elérhetővé tenni a Virtuális Idegenvezető szolgáltatást. (MTI)
Turizmus - okostelefonnal
(MTI) – A kiterjesztett valóságban kalandozhatnak - vagyis például kamerájukkal egy étteremre fókuszálva belenézhetnek annak étlapjába - Szolnokon az okostelefon-tulajdonosok egy új, az úgynevezett T-City program keretében megvalósult fejlesztés segítségével.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.