Új Costa Café nyílik a WestEndben

Április 10-én megnyílik a legújabb Costa Coffee kávézó a WestEndben, a szökőkűt mellett. A kézzel készített, prémium minőségű kávéiról és italairól híres Costa új fiatal csapatával és különleges nyári italaival debütál Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközpontjában.

1971-ben egy esős londoni napon csodás dolog történt: kitöltötték az első csésze Costa kávét. Sergio és Bruno Costa fivérek voltak, akik elkészítették. Kávéjukat kezdetben csak néhány helyi kisboltnak és csemegeüzletnek szállították. Majd pár évvel később megnyitották első kávézójukat is. Ma, az onnan egy lépésnyire lévő Costa Kávépörkölő üzem ugyanazt az utánozhatatlan Mocha Italia kávékeveréket gyártja, amit a Costa fivérek áldozatos munkával megalkottak. Egyik titka a lassú prökölés, amely minden egyes csészében tökéletes egyensúlyba hozza a feketekávé édes és kesernyés ízeit. A Costa minden egyes kávészállítmányát viszonylag alacsony hőmérsékleten pörköli, a pörkölési folyamatot éppen akkor állítják le, amikor az olajok még a babszemben vannak, de már készek arra, hogy a Costa kávézóban történő őrlésnél felszabaduljanak. Ma 25 ország 1700 Costa kávézójában
élvezheted összetéveszthetetlen ízét, és a szívélyes fogadtatást. Írországtól Oroszországig, Indiától Ciprusig és Portugáliáig, mindenhol jelen van a Costa.
A nyerskávét több távoli kontinensről szerzi be, Közép- és Dél-Amerika, Afrika és a Távol Kelet kiváló termőhelyekről, az összes Costa kávé 100%-a a Rainforest Alliance Certified™ által hitelesített. (forrás: westend.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.