1971-ben egy esős londoni napon csodás dolog történt: kitöltötték az első csésze Costa kávét. Sergio és Bruno Costa fivérek voltak, akik elkészítették. Kávéjukat kezdetben csak néhány helyi kisboltnak és csemegeüzletnek szállították. Majd pár évvel később megnyitották első kávézójukat is. Ma, az onnan egy lépésnyire lévő Costa Kávépörkölő üzem ugyanazt az utánozhatatlan Mocha Italia kávékeveréket gyártja, amit a Costa fivérek áldozatos munkával megalkottak. Egyik titka a lassú prökölés, amely minden egyes csészében tökéletes egyensúlyba hozza a feketekávé édes és kesernyés ízeit. A Costa minden egyes kávészállítmányát viszonylag alacsony hőmérsékleten pörköli, a pörkölési folyamatot éppen akkor állítják le, amikor az olajok még a babszemben vannak, de már készek arra, hogy a Costa kávézóban történő őrlésnél felszabaduljanak. Ma 25 ország 1700 Costa kávézójában
élvezheted összetéveszthetetlen ízét, és a szívélyes fogadtatást. Írországtól Oroszországig, Indiától Ciprusig és Portugáliáig, mindenhol jelen van a Costa.
A nyerskávét több távoli kontinensről szerzi be, Közép- és Dél-Amerika, Afrika és a Távol Kelet kiváló termőhelyekről, az összes Costa kávé 100%-a a Rainforest Alliance Certified™ által hitelesített. (forrás: westend.hu)
Új Costa Café nyílik a WestEndben
Április 10-én megnyílik a legújabb Costa Coffee kávézó a WestEndben, a szökőkűt mellett. A kézzel készített, prémium minőségű kávéiról és italairól híres Costa új fiatal csapatával és különleges nyári italaival debütál Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközpontjában.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.