1971-ben egy esős londoni napon csodás dolog történt: kitöltötték az első csésze Costa kávét. Sergio és Bruno Costa fivérek voltak, akik elkészítették. Kávéjukat kezdetben csak néhány helyi kisboltnak és csemegeüzletnek szállították. Majd pár évvel később megnyitották első kávézójukat is. Ma, az onnan egy lépésnyire lévő Costa Kávépörkölő üzem ugyanazt az utánozhatatlan Mocha Italia kávékeveréket gyártja, amit a Costa fivérek áldozatos munkával megalkottak. Egyik titka a lassú prökölés, amely minden egyes csészében tökéletes egyensúlyba hozza a feketekávé édes és kesernyés ízeit. A Costa minden egyes kávészállítmányát viszonylag alacsony hőmérsékleten pörköli, a pörkölési folyamatot éppen akkor állítják le, amikor az olajok még a babszemben vannak, de már készek arra, hogy a Costa kávézóban történő őrlésnél felszabaduljanak. Ma 25 ország 1700 Costa kávézójában
élvezheted összetéveszthetetlen ízét, és a szívélyes fogadtatást. Írországtól Oroszországig, Indiától Ciprusig és Portugáliáig, mindenhol jelen van a Costa.
A nyerskávét több távoli kontinensről szerzi be, Közép- és Dél-Amerika, Afrika és a Távol Kelet kiváló termőhelyekről, az összes Costa kávé 100%-a a Rainforest Alliance Certified™ által hitelesített. (forrás: westend.hu)
Új Costa Café nyílik a WestEndben
Április 10-én megnyílik a legújabb Costa Coffee kávézó a WestEndben, a szökőkűt mellett. A kézzel készített, prémium minőségű kávéiról és italairól híres Costa új fiatal csapatával és különleges nyári italaival debütál Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközpontjában.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.