1971-ben egy esős londoni napon csodás dolog történt: kitöltötték az első csésze Costa kávét. Sergio és Bruno Costa fivérek voltak, akik elkészítették. Kávéjukat kezdetben csak néhány helyi kisboltnak és csemegeüzletnek szállították. Majd pár évvel később megnyitották első kávézójukat is. Ma, az onnan egy lépésnyire lévő Costa Kávépörkölő üzem ugyanazt az utánozhatatlan Mocha Italia kávékeveréket gyártja, amit a Costa fivérek áldozatos munkával megalkottak. Egyik titka a lassú prökölés, amely minden egyes csészében tökéletes egyensúlyba hozza a feketekávé édes és kesernyés ízeit. A Costa minden egyes kávészállítmányát viszonylag alacsony hőmérsékleten pörköli, a pörkölési folyamatot éppen akkor állítják le, amikor az olajok még a babszemben vannak, de már készek arra, hogy a Costa kávézóban történő őrlésnél felszabaduljanak. Ma 25 ország 1700 Costa kávézójában
élvezheted összetéveszthetetlen ízét, és a szívélyes fogadtatást. Írországtól Oroszországig, Indiától Ciprusig és Portugáliáig, mindenhol jelen van a Costa.
A nyerskávét több távoli kontinensről szerzi be, Közép- és Dél-Amerika, Afrika és a Távol Kelet kiváló termőhelyekről, az összes Costa kávé 100%-a a Rainforest Alliance Certified™ által hitelesített. (forrás: westend.hu)
Új Costa Café nyílik a WestEndben
Április 10-én megnyílik a legújabb Costa Coffee kávézó a WestEndben, a szökőkűt mellett. A kézzel készített, prémium minőségű kávéiról és italairól híres Costa új fiatal csapatával és különleges nyári italaival debütál Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközpontjában.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.