Új Costa Café nyílik a WestEndben

Április 10-én megnyílik a legújabb Costa Coffee kávézó a WestEndben, a szökőkűt mellett. A kézzel készített, prémium minőségű kávéiról és italairól híres Costa új fiatal csapatával és különleges nyári italaival debütál Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközpontjában.

1971-ben egy esős londoni napon csodás dolog történt: kitöltötték az első csésze Costa kávét. Sergio és Bruno Costa fivérek voltak, akik elkészítették. Kávéjukat kezdetben csak néhány helyi kisboltnak és csemegeüzletnek szállították. Majd pár évvel később megnyitották első kávézójukat is. Ma, az onnan egy lépésnyire lévő Costa Kávépörkölő üzem ugyanazt az utánozhatatlan Mocha Italia kávékeveréket gyártja, amit a Costa fivérek áldozatos munkával megalkottak. Egyik titka a lassú prökölés, amely minden egyes csészében tökéletes egyensúlyba hozza a feketekávé édes és kesernyés ízeit. A Costa minden egyes kávészállítmányát viszonylag alacsony hőmérsékleten pörköli, a pörkölési folyamatot éppen akkor állítják le, amikor az olajok még a babszemben vannak, de már készek arra, hogy a Costa kávézóban történő őrlésnél felszabaduljanak. Ma 25 ország 1700 Costa kávézójában
élvezheted összetéveszthetetlen ízét, és a szívélyes fogadtatást. Írországtól Oroszországig, Indiától Ciprusig és Portugáliáig, mindenhol jelen van a Costa.
A nyerskávét több távoli kontinensről szerzi be, Közép- és Dél-Amerika, Afrika és a Távol Kelet kiváló termőhelyekről, az összes Costa kávé 100%-a a Rainforest Alliance Certified™ által hitelesített. (forrás: westend.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.