Új étterem nyílt Budán

Tanti néven új étterem nyílt Budán, az Apor Vilmos téren. A klasszikus magyar fogásokat mai felfogásban tálaló étterem séfje Pesti István, aki már több csúcsétteremben bizonyított.

Tanti néven nyitott meg a Hegyvidék új étterme az Apor Vilmos téren. A Pesti István séf által vezetett konyhában a magyar polgári gasztronómia hagyományaiból merítő, letisztult fogások készülnek mai felfogásban, korszerű technológiák felhasználásával.

„A Tanti névre azért esett a választásunk, mert kifejezi azt az otthonosságot és családias hangulatot, amit meg szeretnénk itt teremteni. A koncepciónk szerint elsőrangú ételeket és kiszolgálást kapnak a vendégeink, de nem kell feszengeniük – bármikor betérhetnek hozzánk, legyen szó akár egy gyors, egyedül elköltött ebédről, vagy egy nagy családi ünnepségről.” – mondta Pesti István.

Lesznek mág átalakítások

A visszajelzések pozitívak, és az étterem vezetői azt remélik, hogy a tervezett további változtatásokkal (melyek leginkább az enteriőrt érintik) még jobban meg fogják szeretni a vendégek a helyet. A Tanti ugyanis még nem nyerte el végleges formáját, mert lényegében két hét alatt kellett az előző itt található étterem bezárását követően az ide elképzelt hangulatot megteremteni. Ezért még számos kisebb-nagyobb átalakítás várható még, így a vendégek még többször találkozhatnak új elemekkel a térben. 

A konyha azonban már most magán viseli Pesti István kézjegyét és az étlap stílusa nem fog változni: a magyar gasztronómiát párosítja skandináv egyszerűséggel, tiszta ízekkel.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.