Új étterem nyílt Budán

Tanti néven új étterem nyílt Budán, az Apor Vilmos téren. A klasszikus magyar fogásokat mai felfogásban tálaló étterem séfje Pesti István, aki már több csúcsétteremben bizonyított.

Tanti néven nyitott meg a Hegyvidék új étterme az Apor Vilmos téren. A Pesti István séf által vezetett konyhában a magyar polgári gasztronómia hagyományaiból merítő, letisztult fogások készülnek mai felfogásban, korszerű technológiák felhasználásával.

„A Tanti névre azért esett a választásunk, mert kifejezi azt az otthonosságot és családias hangulatot, amit meg szeretnénk itt teremteni. A koncepciónk szerint elsőrangú ételeket és kiszolgálást kapnak a vendégeink, de nem kell feszengeniük – bármikor betérhetnek hozzánk, legyen szó akár egy gyors, egyedül elköltött ebédről, vagy egy nagy családi ünnepségről.” – mondta Pesti István.

Lesznek mág átalakítások

A visszajelzések pozitívak, és az étterem vezetői azt remélik, hogy a tervezett további változtatásokkal (melyek leginkább az enteriőrt érintik) még jobban meg fogják szeretni a vendégek a helyet. A Tanti ugyanis még nem nyerte el végleges formáját, mert lényegében két hét alatt kellett az előző itt található étterem bezárását követően az ide elképzelt hangulatot megteremteni. Ezért még számos kisebb-nagyobb átalakítás várható még, így a vendégek még többször találkozhatnak új elemekkel a térben. 

A konyha azonban már most magán viseli Pesti István kézjegyét és az étlap stílusa nem fog változni: a magyar gasztronómiát párosítja skandináv egyszerűséggel, tiszta ízekkel.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.