Új helyszínen nyitott a Budafoki Pezsgő és Borfesztivál

Idén a megújult piactéren nyitották meg a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált.

Megnyitották szombaton a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke köszöntő beszédében azt mondta, bő negyed évszázad alatt a magyar borok a világ legjobb éttermeibe is bekerültek.

A kétnapos fesztivál a hazai borlovagrendek felvonulásával és szőlőáldással kezdődött. Karsay Ferenc polgármester bemutatta a nagyközönségnek a kerület kenyerét, amelyet sváb recept szerint, budafoki élesztő felhasználásával sütött meg egy kerületi pék.

Gulyás Gergely, a rendezvény védnöke megnyitó beszédében azt mondta, ha a rendszerváltás után minden ágazat olyan ütemben fejlődött volna, mint a borkészítés és az igényes borfogyasztás, akkor Magyarország lenne a leggazdagabb és legboldogabb ország Európában. Hozzátette: bő negyed évszázad alatt a magyar borok olyan rangot vívtak ki maguknak, amelynek köszönhetően a világ legjobb éttermeiben és borkóstolóin is találkozni velük, és hasonló hírnév vár több magyar készítésű pezsgőre is.

A fesztiválon budafoki székhelyű, országos és nemzetközi hírű, rangos díjakkal büszkélkedő borászok és pezsgőkészítők vesznek részt, de helyet kaptak a kerület képző- és iparművészei is. A látogatókat koncertekkel is szórakoztatják. A pezsgő- és borfesztiválon tavaly mintegy 55 ezren vettek részt.

 

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.