A sztárséf kínálatában megtalálható a szezámos-borsos bundában sütött, retekágyon avokádóval és szójával tálalt tonhal, illetve a mustáros tepsis halból készült hamburger gombás sültkrumplival. Hauser már hat éves korában felfedezte a gasztronómia iránti vonzódását, s a hobbijából szenvedélyévé vált művészetét a legmagasabb díjakkal honorálták világszerte, többek közt nyolc alkalommal nyerte el az Öt Csillag Gyémánt Díjat. Hauser 2002-ig a híres berlini Adlon Hotel konyhafőnökeként és gasztronómiai vezetőjeként dolgozott, azóta pedig a hamburgi Süllberg Hotel gasztronómiai igazgatója. A hotelhez tartozó Hét tenger éttermet 1900 körül alapították, s az étteremből nyíló pompás kilátás az Elbára nem csupán kedveltté tette a helyet, hanem számos költőnek és festőnek szolgált ihletadóul.
Új menük a Lufthansa USA és Németország közötti járatain
A német légitársaság az USA-ból Németországba közlekedő járatain szeptembertől februárig Karlheinz Hauser gondoskodik a First és Business Class utasainak jóltartásáról.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja
Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése
Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken
A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között
A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán
Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on
Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?
A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.