Új védjegyet kap a jó minőségű hazai marhahús

Védjegyet vezetett be a Brit Húsmarhafajtákat Tenyésztők Egyesülete (BHTE), hogy ösztönözze a jó minőségű, ellenőrzött, belföldi marhahús fogyasztását - közölte a szervezet az MTI-vel kedden.

Európai összevetésben belföldön kevés marhahús fogy, a kínálat részben gyenge minőségű, a magyarországi boltok olykor tejelő marhák húsát árulják - indokolták az Igazolt Magyar Angus Hús védjegy bevezetését, amely az egyik legjobb adottságú húsmarhafajta, a skót eredetű Aberdeen Angus nevét foglalja magába. Feltételként szabták meg többek között, hogy a forgalomba kerülő termék Magyarországon született és felnevelt Angus marhából készüljön.

A védjegyet egyelőre csak a Hortobágy Angus, a Terra Pannonia, a Borafarm, és a Farm 54 használhatja, de a BHTE várakozása szerint más termelők is törekedni fognak arra, hogy elnyerjék a jogosultságot. A szervezet az MTI kérdésére közölte, hogy a brit húsmarhák a magyar húsmarha-állomány legfeljebb 10 százalékát teszik ki. Körülbelül ekkora az a hányad is, amely ebből a kis részből belföldön talál vevőre. A BHTE-nek országszerte több mint 100 tagja van, túlnyomórészt Angus marhákat tartanak. A termelők kisebb része Hereford, és Galloway marhákat nevel - olvasható a szervezet honlapján.

Forrás: MTI


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.