Újabb aranyérem a Demeter Pincészetnek - Hanga 2009

A borok olimpiáján, a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben.

Az immáron 34. alkalommal megrendezett nívós borversenyen a pincészet Hanga 2009 borát aranyéremmel díjazták. Összességében a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet.

A magyar borászok szépen helytálltak a 2010-es franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, 7 arany, 17 ezüst és 18 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 42 éremből 16 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 5 érem a Demeter Pincészethez vándorolt.

A Pincészet boraiból a Hanga 2009 száraz fehérbora érdemelte ki az aranyérmet, amelyről a borász, Demeter Csaba így gondolkodik: „Imádom ezt a bort! Ha iszom otthon egy kortyot is, csak ezt! Annyira kedves az illata és selymes az íze a Hárslevelűtől - ami 70 százalékát adja - és olyan szép gerinces a bor az Olaszrizlingtől - ami a 30 százalékát adja -, hogy nem bírok betelni vele! Hanga egy virágnév, amit a címkén látható virágmotívum szimbolizál, egyben egy ősi magyar női név, ami az elsőszülött gyönyörű, szőke kislányom neve is egyben.”

Az érmek alapján a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet. A 2010-es év így aranybetűkkel kerül be a pincészet életébe. A 100%-os kézi szőlőművelés, a kézi szüretelés, a kiváló minőségű szőlő és a Demeter Pincészet szakértelmének kombinációja ismét bizonyított, nemzetközileg is.

Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.