Újabb aranyérem a Demeter Pincészetnek - Hanga 2009

A borok olimpiáján, a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben.

Az immáron 34. alkalommal megrendezett nívós borversenyen a pincészet Hanga 2009 borát aranyéremmel díjazták. Összességében a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet.

A magyar borászok szépen helytálltak a 2010-es franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, 7 arany, 17 ezüst és 18 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 42 éremből 16 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 5 érem a Demeter Pincészethez vándorolt.

A Pincészet boraiból a Hanga 2009 száraz fehérbora érdemelte ki az aranyérmet, amelyről a borász, Demeter Csaba így gondolkodik: „Imádom ezt a bort! Ha iszom otthon egy kortyot is, csak ezt! Annyira kedves az illata és selymes az íze a Hárslevelűtől - ami 70 százalékát adja - és olyan szép gerinces a bor az Olaszrizlingtől - ami a 30 százalékát adja -, hogy nem bírok betelni vele! Hanga egy virágnév, amit a címkén látható virágmotívum szimbolizál, egyben egy ősi magyar női név, ami az elsőszülött gyönyörű, szőke kislányom neve is egyben.”

Az érmek alapján a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet. A 2010-es év így aranybetűkkel kerül be a pincészet életébe. A 100%-os kézi szőlőművelés, a kézi szüretelés, a kiváló minőségű szőlő és a Demeter Pincészet szakértelmének kombinációja ismét bizonyított, nemzetközileg is.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.