Újabb aranyérem a Demeter Pincészetnek - Hanga 2009

A borok olimpiáján, a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben.

Az immáron 34. alkalommal megrendezett nívós borversenyen a pincészet Hanga 2009 borát aranyéremmel díjazták. Összességében a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet.

A magyar borászok szépen helytálltak a 2010-es franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, 7 arany, 17 ezüst és 18 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 42 éremből 16 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 5 érem a Demeter Pincészethez vándorolt.

A Pincészet boraiból a Hanga 2009 száraz fehérbora érdemelte ki az aranyérmet, amelyről a borász, Demeter Csaba így gondolkodik: „Imádom ezt a bort! Ha iszom otthon egy kortyot is, csak ezt! Annyira kedves az illata és selymes az íze a Hárslevelűtől - ami 70 százalékát adja - és olyan szép gerinces a bor az Olaszrizlingtől - ami a 30 százalékát adja -, hogy nem bírok betelni vele! Hanga egy virágnév, amit a címkén látható virágmotívum szimbolizál, egyben egy ősi magyar női név, ami az elsőszülött gyönyörű, szőke kislányom neve is egyben.”

Az érmek alapján a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet. A 2010-es év így aranybetűkkel kerül be a pincészet életébe. A 100%-os kézi szőlőművelés, a kézi szüretelés, a kiváló minőségű szőlő és a Demeter Pincészet szakértelmének kombinációja ismét bizonyított, nemzetközileg is.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.