Több mint nyolcvan vendég szorult orvosi ápolásra azok közül, akik az utóbbi napokban a Harome-i étterem asztalainál étkeztek. A 2002-ben Michelin csillaggal kitüntetett The Star Inn konyháját most a Health Protection Agency (HPA) szakemberei vizsgálják, hogy kiderítsék, mi okozta a kellemetlen tüneteket a sztárséf vendégei körében.
A szakmában fekete pudingjával és foie gras-jával hírnevet szerzett, harmincas éveiben járó Andrew Pern 1996-ban nyitotta meg a XIV. századi nádfedeles épületben saját éttermét, amely 2002-ben került a legjobbak közé, és érdemelte ki a Michelin Guide kitüntetését, elsőként az angliai pubok közül. Ezt megelőzően évekig a Rosedale Abbey-i Milburn Arms hotel konyháján dolgozott, ahol már 22 évesen konyhafőnök lett. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, aki a szálloda managereként dolgozott. .
Jacquie Pern egyébként úgy nyilatkozott, hogy „elővigyázatossági intézkedésként” döntöttek a The Star Inn ideiglenes bezárása mellett. „Komolyan vesszük az ügyet, és teljes mértékben együttműködünk az egészségügyi hatóságokkal!” – mondta. Az első vizsgálatok a norovírus jelenlétét mutatták ki az alkalmazottaknál. Ez a vírus volt a felelős Heston Blumenthal The Fat Duck-jában történt félezer fertőzés esetében is. A HPA szerint ez a vírus meglehetősen gyakran okoz gyomorfertőzést Angliában és Walesben, lefolyása gyors, általában néhány nap alatt lezajlik. Csekély vigasz a fertőzöttelnek…
Újabb Michelin csillagos séf étterme zárt be ételmérgezés miatt
A korábban nagy sajtópublicitást kapott „malőr”, a Heston Blumenthal nevével fémjelzett Tha Fat Duck után újabb brit éttermet ért utol a norovírus, ezúttal az Andrew Pern által vezetett North Yorkshire-i The Star Inn kényszerült ideiglenesen bezárni ajtaját a vendégek előtt.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.