Vapiano különleges helyszínt választott legújabb hazai éttermének: a Bécsi út 33-35-ben, az étterem egy műemléképület alsó szintjén talált otthonra. A Bécsi úti étterem létrejötte pozitív példája annak, hogyan épülhet be a modern design egy hagyományos műemléképület falai közé, megőrizve annak értékeit a kor igényeinek megfelelően.
A Budán nyíló közel 600 négyzetméteres étterem 40 fős személyzete, naponta 1000 embert képes majd kiszolgálni, kényelmesen, és felesleges sorban állás nélkül.. Újdonságnak számít, hogy a Vapiano Bécsi Corner-ben reggelizni is lehet majd.
A Vapiano lánc ma 65 étteremmel rendelkezik világszerte. Csak Németországban több mint 30 helyen működik a hálózat nyereségesen, de van Vapiano az Egyesült Államokban, Angliában, Svédországban, Szaud- Arábiában, Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben, Mexikóban, Törökországban, Svájcban, Észtországban, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, és Horvátországban is.
A befektetők 2010-ben további 25 éttermet nyitnak meg, szándékaik szerint meghaladják majd a 100 millió eurós forgalmat.
A Vapiano SE, az anyacég, öt német magánszemély tulajdonában van, ők a vendéglátó-és szállodaiparban szerzett tapasztalataikat használják fel a további terjeszkedésben. A hazai jogokat, két magyar és egy német üzletember kezében lévő Vapiano Magyarország birtokolja, terveik szerint 2011-re Magyarországon öt étterem működik majd. A hamarosan nyitó Vapiano Bécsi Corner megnyitásához egymillió eurós beruházásra volt szükség.
A Vapiano magyar sikerének mutatója, hogy a gazdasági recesszió ellenére a hazai forgalom tekintetében a tulajdonosok közel 20 százalékos növekedésről számolnak be
Újabb Vapiano nyílik Budapesten
Terjeszkedik az eredeti olasz ízeiről és egyedi stílusáról ismert Vapiano. Az vendéglátás teljesen új irányzatát képviselő nemzetközi hálózat 2009 november 31-én a Kolosy-téren, a Bécsi Corner-ben nyitja meg legújabb látványkonyhás éttermét, mely a belvárosi után, a második lesz Budapesten - írja a pénzcentrum.hu.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.