Újabb Vapiano nyílik Budapesten

Terjeszkedik az eredeti olasz ízeiről és egyedi stílusáról ismert Vapiano. Az vendéglátás teljesen új irányzatát képviselő nemzetközi hálózat 2009 november 31-én a Kolosy-téren, a Bécsi Corner-ben nyitja meg legújabb látványkonyhás éttermét, mely a belvárosi után, a második lesz Budapesten - írja a pénzcentrum.hu.

Vapiano különleges helyszínt választott legújabb hazai éttermének: a Bécsi út 33-35-ben, az étterem egy műemléképület alsó szintjén talált otthonra. A Bécsi úti étterem létrejötte pozitív példája annak, hogyan épülhet be a modern design egy hagyományos műemléképület falai közé, megőrizve annak értékeit a kor igényeinek megfelelően. A Budán nyíló közel 600 négyzetméteres étterem 40 fős személyzete, naponta 1000 embert képes majd kiszolgálni, kényelmesen, és felesleges sorban állás nélkül.. Újdonságnak számít, hogy a Vapiano Bécsi Corner-ben reggelizni is lehet majd. A Vapiano lánc ma 65 étteremmel rendelkezik világszerte. Csak Németországban több mint 30 helyen működik a hálózat nyereségesen, de van Vapiano az Egyesült Államokban, Angliában, Svédországban, Szaud- Arábiában, Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben, Mexikóban, Törökországban, Svájcban, Észtországban, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, és Horvátországban is. A befektetők 2010-ben további 25 éttermet nyitnak meg, szándékaik szerint meghaladják majd a 100 millió eurós forgalmat. A Vapiano SE, az anyacég, öt német magánszemély tulajdonában van, ők a vendéglátó-és szállodaiparban szerzett tapasztalataikat használják fel a további terjeszkedésben. A hazai jogokat, két magyar és egy német üzletember kezében lévő Vapiano Magyarország birtokolja, terveik szerint 2011-re Magyarországon öt étterem működik majd. A hamarosan nyitó Vapiano Bécsi Corner megnyitásához egymillió eurós beruházásra volt szükség. A Vapiano magyar sikerének mutatója, hogy a gazdasági recesszió ellenére a hazai forgalom tekintetében a tulajdonosok közel 20 százalékos növekedésről számolnak be

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.