Újonnan nyílt top éttermek a világban

Nem ülnek a babérjaikon a világ legjobb szakácsai, lehet, azokat már belefőzték az éttermeik előtt sorban álló vendégek ételeibe. A shownak menni kell tovább...

Kilenc esztendő után nyitott új éttermet Londonban a Michelin csillagos francia séf, Jean-Georges Vongerichten. A Spice Market február közepe óta fogadja vendégeit az új, nyugat-londoni Leicester Square Hotelben. Az 55 éves szakember az ázsiai ízek elkötelezett szerelmese. Olyan mesterektől tanult, mint Paul Haeberlin és Paul Bocuse. Hihetetlen mennyiségű ázsiai tapasztalatával az egyik legmeghatározóbb személyisége a távol-keleti és francia gasztronómia fúziós alkalmazásának. Talán legsikeresebb vállalkozása a Vong étteremlánc, amely Párizs mellett Londonban, Hongkongban és Chicagóban is sikereket aratott.

Graham Elliot, a Michelin csillagos amerikai séf nem kisebb dobásra szánta el magát, mint hogy szendvicsbárt nyisson. A 33 éves extravagáns szakács többek között arról híresült el, hogy beválasztották az amerikai Master Chef televíziós szakácsverseny zsűrijébe, és hogy Barack Obama a séf chicagoi éttermében ünnepelte tavaly augusztusban 49. születésnapját. Az új szendvicsezőben minden darab egységesen tíz dollárt kóstál, egy vendég maximum négy darabot rendelhet.

Újabb tapas-bárt nyitott január közepén Ferran Adriá, a molekuláris gasztronómia első számú képviselője Barcelonában. A többször is a világ legjobbjának választott El Bulli tulajdonosa elmondta, hogy itt nincs lehetőség előzetes asztalfoglalásra, mert ha valaki hétkor beül, annak nem lehet kilenckor azt mondani, hogy pattanjon csak fel, mert az asztal akkortól foglalt. „A koncepció egy kicsit szokatlan, meglátjuk hogy működik majd a gyakorlatban” – mondta a katalán szakácszseni.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.