Újonnan nyílt top éttermek a világban

Nem ülnek a babérjaikon a világ legjobb szakácsai, lehet, azokat már belefőzték az éttermeik előtt sorban álló vendégek ételeibe. A shownak menni kell tovább...

Kilenc esztendő után nyitott új éttermet Londonban a Michelin csillagos francia séf, Jean-Georges Vongerichten. A Spice Market február közepe óta fogadja vendégeit az új, nyugat-londoni Leicester Square Hotelben. Az 55 éves szakember az ázsiai ízek elkötelezett szerelmese. Olyan mesterektől tanult, mint Paul Haeberlin és Paul Bocuse. Hihetetlen mennyiségű ázsiai tapasztalatával az egyik legmeghatározóbb személyisége a távol-keleti és francia gasztronómia fúziós alkalmazásának. Talán legsikeresebb vállalkozása a Vong étteremlánc, amely Párizs mellett Londonban, Hongkongban és Chicagóban is sikereket aratott.

Graham Elliot, a Michelin csillagos amerikai séf nem kisebb dobásra szánta el magát, mint hogy szendvicsbárt nyisson. A 33 éves extravagáns szakács többek között arról híresült el, hogy beválasztották az amerikai Master Chef televíziós szakácsverseny zsűrijébe, és hogy Barack Obama a séf chicagoi éttermében ünnepelte tavaly augusztusban 49. születésnapját. Az új szendvicsezőben minden darab egységesen tíz dollárt kóstál, egy vendég maximum négy darabot rendelhet.

Újabb tapas-bárt nyitott január közepén Ferran Adriá, a molekuláris gasztronómia első számú képviselője Barcelonában. A többször is a világ legjobbjának választott El Bulli tulajdonosa elmondta, hogy itt nincs lehetőség előzetes asztalfoglalásra, mert ha valaki hétkor beül, annak nem lehet kilenckor azt mondani, hogy pattanjon csak fel, mert az asztal akkortól foglalt. „A koncepció egy kicsit szokatlan, meglátjuk hogy működik majd a gyakorlatban” – mondta a katalán szakácszseni.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.