Kilenc esztendő után nyitott új éttermet Londonban a Michelin csillagos francia séf, Jean-Georges Vongerichten. A Spice Market február közepe óta fogadja vendégeit az új, nyugat-londoni Leicester Square Hotelben. Az 55 éves szakember az ázsiai ízek elkötelezett szerelmese. Olyan mesterektől tanult, mint Paul Haeberlin és Paul Bocuse. Hihetetlen mennyiségű ázsiai tapasztalatával az egyik legmeghatározóbb személyisége a távol-keleti és francia gasztronómia fúziós alkalmazásának. Talán legsikeresebb vállalkozása a Vong étteremlánc, amely Párizs mellett Londonban, Hongkongban és Chicagóban is sikereket aratott.
Graham Elliot, a Michelin csillagos amerikai séf nem kisebb dobásra szánta el magát, mint hogy szendvicsbárt nyisson. A 33 éves extravagáns szakács többek között arról híresült el, hogy beválasztották az amerikai Master Chef televíziós szakácsverseny zsűrijébe, és hogy Barack Obama a séf chicagoi éttermében ünnepelte tavaly augusztusban 49. születésnapját. Az új szendvicsezőben minden darab egységesen tíz dollárt kóstál, egy vendég maximum négy darabot rendelhet.
Újabb tapas-bárt nyitott január közepén Ferran Adriá, a molekuláris gasztronómia első számú képviselője Barcelonában. A többször is a világ legjobbjának választott El Bulli tulajdonosa elmondta, hogy itt nincs lehetőség előzetes asztalfoglalásra, mert ha valaki hétkor beül, annak nem lehet kilenckor azt mondani, hogy pattanjon csak fel, mert az asztal akkortól foglalt. „A koncepció egy kicsit szokatlan, meglátjuk hogy működik majd a gyakorlatban” – mondta a katalán szakácszseni.