Újra indonéz lett a gyulai étterem

Csaknem évtizedes „magyaros” kitérő után ismét a korábbi koncepció szerint folytatja a legendás gyulai vendéglő.

Az immáron Garuda Indonéz Étterem néven üzemelő korábbi Kisködmön elődja, az Asia a kilencvenes években több alaklommal is bekerült a Konyhaművészet szaklap által öszeállított, legjobb tíz magyarországi étterem közé.

A mostani „újranyitáson” megjelent Maruli Tua Sagala, Indonézia magyarországi nagykövete is, aki arról beszélt, hogy öröm számára itt lenni. Maruli Tua Sagala hangsúlyozta, Indonézia egy rendkívül sokszínű, összetett kultúrával bíró, nagy kiterjedésű ország, így a gasztronómiája is különleges.

A tulajdonos Jalecz Lajos elmondta, épp 20 éve annak, hogy ugyanezen a helyen megnyitotta az első indonéz éttermet, melyet aztán egy magyar, majd most ismét egy indonéz követ. Hozzátette, hogy az új étterem összes berendezése, a szőnyegtől a lámpaburáig, Indonéziából származik. Olyan környezetet szerettek volna létrehozni, ahol a vendég Indonéziában érezheti magát. Céljuk, hogy a gasztronómián keresztül megismertessék a magyarokkal Indonézia különleges kultúráját. (forrás: Gyulai Hírlap, Gyulai Televízió)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.