Az EUFE Roadshow a gödöllői önkormányzat non-profit közétkeztetési intézményének, a Kalória kft.-nek a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyháját kereste fel, melynek dolgozói Buday Péterrel közösen egy új „Buday menüt” készítettek el a séf receptje és útmutatása alapján. Az átlagos közétkezetés költségkeretében elkészített menü olyan, nem mindennapi fogásokat tartalmaz, mint szárazbab krémleves, zöldséges pulykával töltött cukkini paradicsomos pennével, valamint tengeri hal rántva sütőtökös és zelleres burgonyapürével illetve Cézár saláta pirított zsemlekockával. A közösen elkészített menüt a gyermekek már aznap kipróbálhatták, a dolgozók és jelen lévő önkormányzati munkatársak pedig első kézből tapasztalhatták a pozitív és ínycsiklandó eredményt.
A közös főzést egy délutáni előadás követte, ahol a konyha dolgozóit és a helyi közintézmények képviselőit Buday Péter ismertette meg az új menü elkészítésének minden rejtelmével.
A szakmai támogatás mellett az EUFE 600 ezer forintot is felajánlott a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyha számára, melyet az Egyesülés a konyhai, illetve a kiszolgálási eszközök javítására, megújítására szánja, elősegítve ezáltal is a kiszolgálás és az étkezés minőségének javítását.
„Jó érzés megosztani a tapasztalatokat a kollégákkal és helyi közintézményekkel, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagyon örülök, hogy az EUFE megkeresett a Roadshow ötletével és sikerült megvalósítanunk ezt a remek kezdeményezést.” – mondta Buday Péter.
„Büszkék vagyunk arra, hogy megvalósíthattuk az EUFE Roadshow-t és ennek segítségével hozzájárulhattunk Gödöllő közétkeztetésének további fejlődéséhez. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja az egyre egészségesebb és változatosabb meleg étkezés széles körben való elterjedésének elősegítését és a jövőben is mindent megteszünk, hogy ráirányítsuk a figyelmet ennek fontosságára.„- mondta Bessenyey Bálint az EUFE igazgatója.
Útjára indult az EUFE roadshow a közétkeztetés minőségi megújításáért
Első állomására érkezett Gödöllőn az EUFE Roadshow, amely az egészséges étkezést és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetést kívánja elősegíteni. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által útjára indított Roadshow keretében Buday Péter közismert séf mutatja be az általa, a közétkeztetésben résztvevők számára összeállított egészséges ételeket, költséghatékony megoldásokat és a kifejezetten gyermekbarát menüket. A program célja, hogy a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek bátorítást, motivációt kapjanak a reform elindításához és közös elhatározással és akarattal a közétkeztetésben további minőségfejlesztést valósíthassanak meg, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre.

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet
Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.

Már nálunk is nagyban serénykednek a kínai vendéglátóipari robotok
Olcsóbb, mint egy pincér.

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?
Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem
Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája
A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.

Bezárt a legendás dunántúli csárda
Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.

A nőket ünneplik a Matild Palotában
A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje
A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.

Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására.

Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál
Az új vezér a Penny-től érkezett.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.