Útjára indult az EUFE roadshow a közétkeztetés minőségi megújításáért

Első állomására érkezett Gödöllőn az EUFE Roadshow, amely az egészséges étkezést és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetést kívánja elősegíteni. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által útjára indított Roadshow keretében Buday Péter közismert séf mutatja be az általa, a közétkeztetésben résztvevők számára összeállított egészséges ételeket, költséghatékony megoldásokat és a kifejezetten gyermekbarát menüket. A program célja, hogy a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek bátorítást, motivációt kapjanak a reform elindításához és közös elhatározással és akarattal a közétkeztetésben további minőségfejlesztést valósíthassanak meg, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre.

Az EUFE Roadshow a gödöllői önkormányzat non-profit közétkeztetési intézményének, a Kalória kft.-nek a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyháját kereste fel, melynek dolgozói Buday Péterrel közösen egy új „Buday menüt” készítettek el a séf receptje és útmutatása alapján. Az átlagos közétkezetés költségkeretében elkészített menü olyan, nem mindennapi fogásokat tartalmaz, mint szárazbab krémleves, zöldséges pulykával töltött cukkini paradicsomos pennével, valamint tengeri hal rántva sütőtökös és zelleres burgonyapürével illetve Cézár saláta pirított zsemlekockával. A közösen elkészített menüt a gyermekek már aznap kipróbálhatták, a dolgozók és jelen lévő önkormányzati munkatársak pedig első kézből tapasztalhatták a pozitív és ínycsiklandó eredményt. A közös főzést egy délutáni előadás követte, ahol a konyha dolgozóit és a helyi közintézmények képviselőit Buday Péter ismertette meg az új menü elkészítésének minden rejtelmével. A szakmai támogatás mellett az EUFE 600 ezer forintot is felajánlott a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyha számára, melyet az Egyesülés a konyhai, illetve a kiszolgálási eszközök javítására, megújítására szánja, elősegítve ezáltal is a kiszolgálás és az étkezés minőségének javítását. „Jó érzés megosztani a tapasztalatokat a kollégákkal és helyi közintézményekkel, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagyon örülök, hogy az EUFE megkeresett a Roadshow ötletével és sikerült megvalósítanunk ezt a remek kezdeményezést.” – mondta Buday Péter. „Büszkék vagyunk arra, hogy megvalósíthattuk az EUFE Roadshow-t és ennek segítségével hozzájárulhattunk Gödöllő közétkeztetésének további fejlődéséhez. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja az egyre egészségesebb és változatosabb meleg étkezés széles körben való elterjedésének elősegítését és a jövőben is mindent megteszünk, hogy ráirányítsuk a figyelmet ennek fontosságára.„- mondta Bessenyey Bálint az EUFE igazgatója.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.