Útjára indult az EUFE roadshow a közétkeztetés minőségi megújításáért

Első állomására érkezett Gödöllőn az EUFE Roadshow, amely az egészséges étkezést és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetést kívánja elősegíteni. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által útjára indított Roadshow keretében Buday Péter közismert séf mutatja be az általa, a közétkeztetésben résztvevők számára összeállított egészséges ételeket, költséghatékony megoldásokat és a kifejezetten gyermekbarát menüket. A program célja, hogy a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek bátorítást, motivációt kapjanak a reform elindításához és közös elhatározással és akarattal a közétkeztetésben további minőségfejlesztést valósíthassanak meg, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre.

Az EUFE Roadshow a gödöllői önkormányzat non-profit közétkeztetési intézményének, a Kalória kft.-nek a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyháját kereste fel, melynek dolgozói Buday Péterrel közösen egy új „Buday menüt” készítettek el a séf receptje és útmutatása alapján. Az átlagos közétkezetés költségkeretében elkészített menü olyan, nem mindennapi fogásokat tartalmaz, mint szárazbab krémleves, zöldséges pulykával töltött cukkini paradicsomos pennével, valamint tengeri hal rántva sütőtökös és zelleres burgonyapürével illetve Cézár saláta pirított zsemlekockával. A közösen elkészített menüt a gyermekek már aznap kipróbálhatták, a dolgozók és jelen lévő önkormányzati munkatársak pedig első kézből tapasztalhatták a pozitív és ínycsiklandó eredményt. A közös főzést egy délutáni előadás követte, ahol a konyha dolgozóit és a helyi közintézmények képviselőit Buday Péter ismertette meg az új menü elkészítésének minden rejtelmével. A szakmai támogatás mellett az EUFE 600 ezer forintot is felajánlott a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyha számára, melyet az Egyesülés a konyhai, illetve a kiszolgálási eszközök javítására, megújítására szánja, elősegítve ezáltal is a kiszolgálás és az étkezés minőségének javítását. „Jó érzés megosztani a tapasztalatokat a kollégákkal és helyi közintézményekkel, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagyon örülök, hogy az EUFE megkeresett a Roadshow ötletével és sikerült megvalósítanunk ezt a remek kezdeményezést.” – mondta Buday Péter. „Büszkék vagyunk arra, hogy megvalósíthattuk az EUFE Roadshow-t és ennek segítségével hozzájárulhattunk Gödöllő közétkeztetésének további fejlődéséhez. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja az egyre egészségesebb és változatosabb meleg étkezés széles körben való elterjedésének elősegítését és a jövőben is mindent megteszünk, hogy ráirányítsuk a figyelmet ennek fontosságára.„- mondta Bessenyey Bálint az EUFE igazgatója.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.