Modena városának közelében megnyitotta kapuit a Fiorano autópálya közepén található Ferrari-ház. Az ágaskodó lóról az egész világon ismert autó névadójának, Enzo Ferrarinak (1898-1988) az 1972-ben épített főhadiszállásáról van szó. Ez az épület szentély, a Ferrari-történelem fontos darabja - írta az olasz sajtó. Az angolul Drake-nek (Sárkánynak) hívott Enzo Ferrari maga rendezte be az őt, munkatársait és az autóversenyzőket évtizedeken át vendégül látó házat, amely irodaként működött és pihenést is nyújtott.
Az épületben a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt. Írósztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak - hangsúlyozták az olasz újságok. A múzeumépület egyik szárnyát adják bérbe az eredeti bútorokkal. Egész napra vagy egy estére, maximum tizenöt főnek, 2750 euróba kerül. vagyis olcsóbb mint egy olasz luxusétterem.
Ha ugyanennyire híres, de még szebb helyre vágyna valaki, kiadó Franco Zeffirelli egykori villája is a Nápolytól délre levő Positano tengerpartján, ahol a nyolcvannyolc éves művész a hatvanas években nyaralt. A szintén rendező Luchino Visconti (1906-1976) La Colombaia (Galambdúc) nevű villájából Capri-szigetén szálloda lett. (MTI)
Vacsorázzunk a Ferrari főhadiszállásán
(MTI) - Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.