Modena városának közelében megnyitotta kapuit a Fiorano autópálya közepén található Ferrari-ház. Az ágaskodó lóról az egész világon ismert autó névadójának, Enzo Ferrarinak (1898-1988) az 1972-ben épített főhadiszállásáról van szó. Ez az épület szentély, a Ferrari-történelem fontos darabja - írta az olasz sajtó. Az angolul Drake-nek (Sárkánynak) hívott Enzo Ferrari maga rendezte be az őt, munkatársait és az autóversenyzőket évtizedeken át vendégül látó házat, amely irodaként működött és pihenést is nyújtott.
Az épületben a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt. Írósztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak - hangsúlyozták az olasz újságok. A múzeumépület egyik szárnyát adják bérbe az eredeti bútorokkal. Egész napra vagy egy estére, maximum tizenöt főnek, 2750 euróba kerül. vagyis olcsóbb mint egy olasz luxusétterem.
Ha ugyanennyire híres, de még szebb helyre vágyna valaki, kiadó Franco Zeffirelli egykori villája is a Nápolytól délre levő Positano tengerpartján, ahol a nyolcvannyolc éves művész a hatvanas években nyaralt. A szintén rendező Luchino Visconti (1906-1976) La Colombaia (Galambdúc) nevű villájából Capri-szigetén szálloda lett. (MTI)
Vacsorázzunk a Ferrari főhadiszállásán
(MTI) - Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.