Vagány hely nyílt a nyolckerben

A Krak’n Town Steampunk Saloon, Budapest új gasztro-negyedében, a Rákóczi tér közelében nyílt meg.

Vödörből piszoár, bográcsból mosdó, mozgó és irányítható hőlégballonok. Aki szereti Verne Gyula világát, a sört és a vidám társaságot, az most valamennyi szenvedélyét kiélheti az új steampunk kraft sörözőben.

A pohár, a korsó vagy a zsiráf mellett elmerülhet a gőzgépek és a legkülönfélébb herkentyűk és szerkentyűk között, melyek az ipari korszak hangulatát elevenítik fel, nem is akárhogy. Minden egyes darab művészi, rengeteg kreativitás és gondos munka van mögötte.

Közben két szinten, a fenti étteremben és a lenti bisztróban, összesen 24 csapból kóstolhatjuk a legújabb kraft söröket, melyeket természetesen ’ismeretlen és tiltott technológiákkal’ készítenek, a hely szelleméhez illően.

Itt minden egy külön sztorira épül, nemcsak a ’lázadók bázisaként’ üzemelő lokálnak, de a korabeli jelmezekbe öltözött felszolgálóknak, csaposoknak, séfnek és még a takarítóknak is külön történetük van. Sőt még beépített szereplők, például egy ominózus pilóta is felbukkanhat időnként és akarva akaratlanul mi is részesei lehetünk a történetnek.

Veszélyes ez a hely, hiszen itt egyébként is addig töltik a habos nedüt, amíg rá nem tapasztod a kezed a pohár tetejére.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.