Vagány hely nyílt a nyolckerben

A Krak’n Town Steampunk Saloon, Budapest új gasztro-negyedében, a Rákóczi tér közelében nyílt meg.

Vödörből piszoár, bográcsból mosdó, mozgó és irányítható hőlégballonok. Aki szereti Verne Gyula világát, a sört és a vidám társaságot, az most valamennyi szenvedélyét kiélheti az új steampunk kraft sörözőben.

A pohár, a korsó vagy a zsiráf mellett elmerülhet a gőzgépek és a legkülönfélébb herkentyűk és szerkentyűk között, melyek az ipari korszak hangulatát elevenítik fel, nem is akárhogy. Minden egyes darab művészi, rengeteg kreativitás és gondos munka van mögötte.

Közben két szinten, a fenti étteremben és a lenti bisztróban, összesen 24 csapból kóstolhatjuk a legújabb kraft söröket, melyeket természetesen ’ismeretlen és tiltott technológiákkal’ készítenek, a hely szelleméhez illően.

Itt minden egy külön sztorira épül, nemcsak a ’lázadók bázisaként’ üzemelő lokálnak, de a korabeli jelmezekbe öltözött felszolgálóknak, csaposoknak, séfnek és még a takarítóknak is külön történetük van. Sőt még beépített szereplők, például egy ominózus pilóta is felbukkanhat időnként és akarva akaratlanul mi is részesei lehetünk a történetnek.

Veszélyes ez a hely, hiszen itt egyébként is addig töltik a habos nedüt, amíg rá nem tapasztod a kezed a pohár tetejére.

Forrás: Vendég & Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.