Vajon ki utazik a tajvani szakács világbajnokságra?

A Chaîne des Rôtisseurs világszervezet évről évre rendez nemzetközi versenyeket a tagéttermeiben dolgozó, 27 év alatti séfeknek. A rangos gasztroeseményt sokan egyenesen a Bocuse d’Or előszobájának tekintik. A hazai előválogatónak idén a budaörsi METRO Gasztroakadémia ad otthont, amely a nyertes számára belépőt jelent a 2018. szeptember 7-én Tajvanon megrendezett Ifjú Szakácsok Világbajnokságára.

A megmérettetésen az áruházlánc saját versenyzőt is indít, a hazai Bocuse döntőn a legjobb commis díját elnyerő Friderika Spekova személyében. Rajta kívül még tizenegyen szállnak ringbe azért, hogy hazánkat képviselhessék a világbajnokságon. Szeretettel meghívjuk a Chaîne des Rôtisseurs verseny hazai válogatójára és a versenyfogásokból készült kóstolóra.

Időpont: 2018. június 7. (csütörtök)

Sajtónyilvános főzés kezdete:14:30

Előétel tálalása:17:30

Főétel tálalása:17:45

Desszert tálalása: 18:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia (Budaörs, Keleti u. 3, 2040)

Szakmai vezetők: Volenter István (67 étterem) és Sárközi Ákos (Borkonyha) séfek

Versenyzők: Akács István (Platán Étterem), Danka Szabolcs (Kárpátia Étterem), László Imre (Corinthia), Friderika Spekova, (METRO), Gregus Dániel (Four Seasons), Horváth Dénes (Gundel Étterem), Horváth Sándor (Thermál Hotel Visegrád), Kisiczki Adrián (Budapest Bisztro), Kiss Erik (Four Seasons), Kónya István (Budapest Bisztro), Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem), Tasi Bálint (Hotel Azúr)

Részvételi szándékát kérjük, jelezze 2018. június 5-én, 12 óráig Tirpák Barbaránál a [email protected] e-mail címen! Köszönjük!

Forrás: Vendég & Hotel


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.