Vajon ki utazik a tajvani szakács világbajnokságra?

A Chaîne des Rôtisseurs világszervezet évről évre rendez nemzetközi versenyeket a tagéttermeiben dolgozó, 27 év alatti séfeknek. A rangos gasztroeseményt sokan egyenesen a Bocuse d’Or előszobájának tekintik. A hazai előválogatónak idén a budaörsi METRO Gasztroakadémia ad otthont, amely a nyertes számára belépőt jelent a 2018. szeptember 7-én Tajvanon megrendezett Ifjú Szakácsok Világbajnokságára.

A megmérettetésen az áruházlánc saját versenyzőt is indít, a hazai Bocuse döntőn a legjobb commis díját elnyerő Friderika Spekova személyében. Rajta kívül még tizenegyen szállnak ringbe azért, hogy hazánkat képviselhessék a világbajnokságon. Szeretettel meghívjuk a Chaîne des Rôtisseurs verseny hazai válogatójára és a versenyfogásokból készült kóstolóra.

Időpont: 2018. június 7. (csütörtök)

Sajtónyilvános főzés kezdete:14:30

Előétel tálalása:17:30

Főétel tálalása:17:45

Desszert tálalása: 18:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia (Budaörs, Keleti u. 3, 2040)

Szakmai vezetők: Volenter István (67 étterem) és Sárközi Ákos (Borkonyha) séfek

Versenyzők: Akács István (Platán Étterem), Danka Szabolcs (Kárpátia Étterem), László Imre (Corinthia), Friderika Spekova, (METRO), Gregus Dániel (Four Seasons), Horváth Dénes (Gundel Étterem), Horváth Sándor (Thermál Hotel Visegrád), Kisiczki Adrián (Budapest Bisztro), Kiss Erik (Four Seasons), Kónya István (Budapest Bisztro), Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem), Tasi Bálint (Hotel Azúr)

Részvételi szándékát kérjük, jelezze 2018. június 5-én, 12 óráig Tirpák Barbaránál a [email protected] e-mail címen! Köszönjük!

Forrás: Vendég & Hotel


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.