Vajon kik a tsemege csinálók?

Már szinte megszokhattuk, hogy mindig fergeteges ötletekkel, újabb és újabb interaktív programokkal áll elő a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum múzeumpedagógiai csapata. Azonban az augusztusi kínálatuk minden várakozást felülmúl! 

Aki gyerekekkel ragadt a nyári melegben Budapesten feltétlenül látogasson el valamelyik vendéglátóipari, pontosabban cukrászati programra, mely garantáltan életre szóló élmény lesz! A Csokimánia kiállítás és interaktív program során például megtudhatjuk hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”, hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket. A kis cukrászinasok most élesben ki is próbálhatják a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszíthetnek és trüffel bonbont formázhatnak.

Egy másik program során a fagylaltkészítés fortélyait nem csak hogy megismerhetjük, de ki is próbálhatjuk. Megtudhatjuk például, hogy miben különbözik a fagyi a parfétól, mikortól esznek mai értelemben vett fagylaltot, mi volt a kedvence Sissi császárnénak. Tekerhetünk múlt század fordulójából származó fagyigépet és próbára tehetjük szaglásunkat is, hogy vajon felismerjük-e a fagylalt ízesítőit?

Amennyiben az Édes emlékek program mellett döntünk, beszélgethetnénk egy száz évvel ezelőtt élt cukrászmesterrel, megkérdeznénk, mit készített napi harminc kiló kakaó babból? Hol aludtak az inasai, ha nem tudtak hazamenni a hosszú munkanap után? Melyik volt a kedvenc süteménye? Barátságos cukrászmesterünk a századfordulóról játékos kalandozásra hív mindenkit a csokoládé, a cukorkák és a szemkápráztató parfé alkotások világába.

Milyen sokat nyerne a szakma, ha már általános iskolában ilyen módszerek szerint oktatnák a vendéglátást! Most itt a lehetőség, hogy együtt álmodozzunk a jövő 'kis' vagy éppen 'nagy' cukrászaival.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.