Aki gyerekekkel ragadt a nyári melegben Budapesten feltétlenül látogasson el valamelyik vendéglátóipari, pontosabban cukrászati programra, mely garantáltan életre szóló élmény lesz! A Csokimánia kiállítás és interaktív program során például megtudhatjuk hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”, hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket. A kis cukrászinasok most élesben ki is próbálhatják a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszíthetnek és trüffel bonbont formázhatnak.
Egy másik program során a fagylaltkészítés fortélyait nem csak hogy megismerhetjük, de ki is próbálhatjuk. Megtudhatjuk például, hogy miben különbözik a fagyi a parfétól, mikortól esznek mai értelemben vett fagylaltot, mi volt a kedvence Sissi császárnénak. Tekerhetünk múlt század fordulójából származó fagyigépet és próbára tehetjük szaglásunkat is, hogy vajon felismerjük-e a fagylalt ízesítőit?
Amennyiben az Édes emlékek program mellett döntünk, beszélgethetnénk egy száz évvel ezelőtt élt cukrászmesterrel, megkérdeznénk, mit készített napi harminc kiló kakaó babból? Hol aludtak az inasai, ha nem tudtak hazamenni a hosszú munkanap után? Melyik volt a kedvenc süteménye? Barátságos cukrászmesterünk a századfordulóról játékos kalandozásra hív mindenkit a csokoládé, a cukorkák és a szemkápráztató parfé alkotások világába.
Milyen sokat nyerne a szakma, ha már általános iskolában ilyen módszerek szerint oktatnák a vendéglátást! Most itt a lehetőség, hogy együtt álmodozzunk a jövő 'kis' vagy éppen 'nagy' cukrászaival.
Forrás: Vendég&Hotel Online