A gyorséttermek tabutémának számítottak eddig a csúcsgasztronómia művelőinek körében. Most azonban a legnevesebb francia szakácsok fast food éttermekhez szerződve próbálnak meg szembeszállni az előítéletekkel.
Az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-lánc most négy Michelin-csillagos séfet kért fel arra, hogy kreáljanak számukra különleges pizzákat. A La Boîte à Pizza (Franciaország második legnagyobb házhoz szállítója) számára mindegyik séf 2-2 pizzát kreál, így frissítik fel eddigi étlapjukat.
A nemzetközi hírű szakácsok olyan szokatlan alapanyagokat használtak fel pizzáikhoz, mint például a karamell, a dió, vagy a gorgonzola. Az első speciális pizzát egy hete kezdték el forgalmazni, megalkotója pedig az a Mauro Colagreco, akit a neves GaultMillau magazin 2009-ben az év szakácsának választott.
A neves séf elmondása szerint nagy élvezettel vágott neki a feladatnak, hiszen ő maga is olasz felmenőkkel büszkélkedhet. "Nem hinném, hogy olyan munka lenne ez, amit mindig szívesen csinálnék, de egyszeri alkalomként igazán élvezetes volt" -mondta. "Az igazság az -tette hozzá-, hogy a gyorséttermek is folyamatosan változnak, manapság a minőségi ételek is egyre több ember számára elérhetőek."
A La Boîte à Pizza reményei szerint naponta 2 ezer pizzas des grands chef-et értékesítenek majd: ez a szám elsősorban annak tükrében tűnhet reálisnak, hogy a pizzaláncnak 136 étterme van Franciaországban. (Portfolió)
Van élet a Michelin-csillag után is
A legnevesebb francia szakácsok a gyorséttermi piac meghódítására készülnek. A Michelin-csillagos séfek tervei közt például pizza-házhozszállítás szerepel - írja a Pénzcentrum.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.