Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet

Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád. A VarjúGazda Éléskamrája Program célja, hogy tovább növelhessék a magyar alapanyagok és késztermékek, valamint a magyar termelői beszállítók számát.

A hat budapesti éttermet üzemeltető VakVarjú étteremcsalád pályázatot hirdet magyar alapanyagokra, termékekre hazai termelőknek. Cégcsoportjuk további tagjai az évente 700 rendezvényt lebonyolító Budapest Party Service, 3 egységből álló önkiszolgáló éttermi üzletágunk és a hamarosan 3 üzlettel rendelkező Dobay Cukrászda és Pékség.

VarjúGazda Éléskamrája Program
VarjúGazda Éléskamrája Program

Minden egységükben törekszenek arra, hogy a tányérokra minél több hazai alapanyagból készült fogás és sütemény kerülhessen. A VarjúGazda Éléskamrája Program célja, hogy tovább növelhessék a magyar alapanyagok és késztermékek, valamint a magyar termelői beszállítók számát.

A VakVarjú – 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként, valamint a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő és az etikus gasztronómia mellett elkötelezett vállalatként – kiemelten fontosnak tartja a hazai értékeket, ezért az elmúlt években egyre több magyar termelő alapanyagaival dolgozik konyháin és árusítja azokat a VakVarjú Manufaktúra termékcsaládban.

„Cégcsoportunknál eddig is szép számmal kerültek hazai alapanyagokból készült fogások a tányérokra, de hisszük, hogy számos olyan magyar termelő dolgozik még az országban, akik termékeiket büszkén mutatnák meg vendégeinknek. A VarjúGazda Éléskamrája Programot ezért több – zöldség és gyümölcs, húsfélék, tejtermékek, egyéb háztáji finomságok, gabona vagy gabonafélék – termékkategóriában hirdetjük meg. Fontosnak tartjuk, hogy stabil és folyamatosan fejlődő vendéglátóipari szereplőként hosszútávon biztos üzleti partnerként beszállítóink mellett állhassunk, számukra megbízható és tervezhető bevételi forrást, valamint a rendszeres és folyamatosan beszállítás lehetőségével fejlesztési és fejlődési lehetőséget biztosítsunk. A minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk vezérli azt a vágyunkat, hogy a hazai lehetőségekből a legjobbat hozzuk ki. A termelőkkel való szoros együttműködés révén képesek leszünk biztosítani, hogy vendégeinknek a legjobbat kínálva minden egyes tányérunkra kerülő étel a lehető legfrissebb, legízletesebb alapanyagokból készüljön”

– mondta el a programról Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

Semsey Rudolf, a Vakvarjú étteremcsalád tulajdonosa
Semsey Rudolf, a Vakvarjú étteremcsalád tulajdonosa

A hazai alapanyagok használata számukra nem csupán a frissesség és minőség záloga, hanem fontos lépés az ökológiai lábnyomuk csökkentése és a fenntartható célkitűzéseik elérése felé is, hiszen a hazai alapanyagok, termékek használatával jelentősen csökkenhet a szállításból adódó környezeti terhelésük is.

A programban legalább 6 hónapos (tavasz-nyári étlap vagy ősz-téli étlap időszaka) időtartamra keresik beszállítói partnereiket, vagy várják olyan kistermelők jelentkezését, akik bár a 6 hónapos beszállítást nem tudják vállalni, de szívesen ajánlják termékeiket a 4-6 hetente megújuló chefajánlatokba.

A pályázati kiírás pontos részleteit és feltételeit itt olvashatják:

https://vakvarju.com/varjugazda-program/


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.