Vérontás egy vendéglői számla miatt

(MTI/AFP) - Hinduk és muzulmánok közötti vérontásba torkollott egy kifizetetlen vendéglői számla miatti vita Nyugat-Indiában, az összecsapásban négyen meghaltak és 175-en megsérültek - közölte hétfőn a rendőrség.

A nyomozás elsődleges információi szerint a Mahárástra állambeli Dhúle városában lévő étterem tulajdonosa és egy vendég közötti vita csapott át vallási erőszakba.

A tulajdonos az egyik, a vendég a másik közösség tagja volt - mondta el Deven Bharti rendőr.

Távozása után a vendég összegyűjtött a közösségéhez tartozó ötven embert, és rátámadt a vendéglősre. Ez utóbbi közösségének több tagja szintén összeggyűlt, és erőszakos cselekményeket hajtott végre a városban, így boltok kirakatát törték be, és motorokat gyújtottak fel.

A hindu és a muzulmán vallási közösség közötti legutóbbi összecsapásban, 2008 októberében tízen haltak meg a 376 ezer lakosú, Mumbaitól 330 kilométerre fekvő Dhúléban.

A mostani összetűzés 113 sérültje rendőr volt. A négy halálos áldozatot a rendőrök lőtték le. A rendőrség gumibottal, könnygázzal és gumilövedékkel próbálta megfékezni az erőszakoskodókat, mielőtt éles lövedéket vetett volna be. A városnegyedben kijárási tilalmat vezettek be.

India lakosainak mintegy 80 százaléka hindu és 13 százaléka muzulmán. A két közösség között már több ízben összecsapások történtek az India függetlenné válása óta eltelt több mint hatvan évben. (forrás: galamus.hu)

Forrás: MTI/AFP


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.