Vérontás egy vendéglői számla miatt

(MTI/AFP) - Hinduk és muzulmánok közötti vérontásba torkollott egy kifizetetlen vendéglői számla miatti vita Nyugat-Indiában, az összecsapásban négyen meghaltak és 175-en megsérültek - közölte hétfőn a rendőrség.

A nyomozás elsődleges információi szerint a Mahárástra állambeli Dhúle városában lévő étterem tulajdonosa és egy vendég közötti vita csapott át vallási erőszakba.

A tulajdonos az egyik, a vendég a másik közösség tagja volt - mondta el Deven Bharti rendőr.

Távozása után a vendég összegyűjtött a közösségéhez tartozó ötven embert, és rátámadt a vendéglősre. Ez utóbbi közösségének több tagja szintén összeggyűlt, és erőszakos cselekményeket hajtott végre a városban, így boltok kirakatát törték be, és motorokat gyújtottak fel.

A hindu és a muzulmán vallási közösség közötti legutóbbi összecsapásban, 2008 októberében tízen haltak meg a 376 ezer lakosú, Mumbaitól 330 kilométerre fekvő Dhúléban.

A mostani összetűzés 113 sérültje rendőr volt. A négy halálos áldozatot a rendőrök lőtték le. A rendőrség gumibottal, könnygázzal és gumilövedékkel próbálta megfékezni az erőszakoskodókat, mielőtt éles lövedéket vetett volna be. A városnegyedben kijárási tilalmat vezettek be.

India lakosainak mintegy 80 százaléka hindu és 13 százaléka muzulmán. A két közösség között már több ízben összecsapások történtek az India függetlenné válása óta eltelt több mint hatvan évben. (forrás: galamus.hu)

Forrás: MTI/AFP


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.