A Magyar Bor Akadémia, a szakmai szakértők és a nagyközönség kétkörös szavazáson döntött a győztesről. A címet a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéről, azok hazai és külföldi sikereiért adományozzák. Számítanak ezen kívül a borversenyen elért eredmények, a marketing, a külcsín és a belbecs, a szerethetőség, a borászat iránt keltett szimpátia és nem utolsó sorban a borász személye - olvasható az Akadémia honlapján.
Vida Péter 1995-ben döntött úgy, hogy létrehozza a Vida Családi Birtokot, amelynek munkájából azóta három gyermeke is szervesen kiveszi a részét. A La Vida sorozat sorra söpri be a díjakat, a borász szívéhez mégis a Merlot és az Öregtőkék Kadarkája áll legközelebb.
Az Év Bortermelője díjat 1991 óta adják át, a díjazottról idén először a nagyközönség is dönthetett. Elsőként az Akadémia összegyűjtötte az ajánlásokat a saját tagjai, az ágazat elismert, tekintélyes személyiségei, országos jelentőségű szakmai szervezetei, tudományos és érdekképviseleti szervezetei, a jelentősebb hazai borkereskedő cégek, a vendéglátás, a gasztronómia, valamint a szaksajtó részéről.
A nagyközönség is leadhatta szavazatait, amelyeket aztán az Akadémia összesített és felállította az öt legtöbb ajánlást kapott borász listáját.
Idén Vida Péter mellett Áts Károly tokaji, Dúzsi Tamás szekszárdi, Gálné Dignisz Éva kiskunsági és Heimann Zoltán szekszárdi borász kapta a legtöbb jelölést. Közülük választotta ki az Akadémia az idei győztest. (MTI)
Vida Péter az év bortermelője
(MTI) - Vida Péternek, a szekszárdi borvidék borászának ítélték Az Év Bortermelője 2011 díjat - derült ki a pénteki eredményhirdetésen.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.