Vidám fine dining?

A Baraka új nyári menüjében a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt is, milyen egy séf élete.

A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Baraka séfje pedig megmutatja nekünk, hogyan vitt vidámságot a fine diningba. Baraka nyári menüje nosztalgikus ízekkel idézi fel a gyerekkori emlékeket: pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor, persze mindez új köntösben. Ki gondolta volna, hogy a fine dining ilyen derűs is lehet?

„A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád. Teszünk egy kiruccanást egy olyan kulináris világba, ahol a hozzávalók és a textúrák erre a szórakozásra és varázslatra emlékeztetnek majd, ahol részünk lehet egy nyári mulatságban annak minden vibrálásával és attrakciójával. Felkészítjük vendégeinket egy vidám és játékos szenzációra, szálljunk fel fine dining óriáskerekünkre. Élvezzük a nyári estét!”- tartja André Bicalho.

André Bicalho heteket készül egy-egy új menü megalkotására. A koncepciót, az ételeket és anyaghányadokat pontosan tartalmazó leirat közel 100 oldal. A séf életéhez nem csak a főzés, de a számolgatás, alapanyagbeszerzés is hozzátartozik. És hogy mi még? A Baraka bepillantást enged a kulisszák mögé és egy rövid videóban meséli el séfjének életét:

{youtube|id=ElklRwfalIc}

A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rák macaronnal, libamáj cukorkával és yuzu pillecukorral, de a brazil-portugál séf szolgál még további meglepetésekkel is.

A nyári menü legfinomabb fogásai között érkeznek: sárgadinnyeleves, citrom, gyömbér és kókusz; paradicsom textúrák és norvég homár, curry; Szent Jakab-kagyló, passiógyümölcs, dashi, retek; francia nyúl, málna, kumquat és uborka; kajszibarack, alma, sudachi, tofu. A karnevál és öröm ihlette finom megoldások új köntösbe bújtatva mutatják meg a nyár ízeit, illatait, színvilágát.


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.