A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Baraka séfje pedig megmutatja nekünk, hogyan vitt vidámságot a fine diningba. Baraka nyári menüje nosztalgikus ízekkel idézi fel a gyerekkori emlékeket: pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor, persze mindez új köntösben. Ki gondolta volna, hogy a fine dining ilyen derűs is lehet?
„A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád. Teszünk egy kiruccanást egy olyan kulináris világba, ahol a hozzávalók és a textúrák erre a szórakozásra és varázslatra emlékeztetnek majd, ahol részünk lehet egy nyári mulatságban annak minden vibrálásával és attrakciójával. Felkészítjük vendégeinket egy vidám és játékos szenzációra, szálljunk fel fine dining óriáskerekünkre. Élvezzük a nyári estét!”- tartja André Bicalho.
André Bicalho heteket készül egy-egy új menü megalkotására. A koncepciót, az ételeket és anyaghányadokat pontosan tartalmazó leirat közel 100 oldal. A séf életéhez nem csak a főzés, de a számolgatás, alapanyagbeszerzés is hozzátartozik. És hogy mi még? A Baraka bepillantást enged a kulisszák mögé és egy rövid videóban meséli el séfjének életét:
{youtube|id=ElklRwfalIc}
A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rák macaronnal, libamáj cukorkával és yuzu pillecukorral, de a brazil-portugál séf szolgál még további meglepetésekkel is.
A nyári menü legfinomabb fogásai között érkeznek: sárgadinnyeleves, citrom, gyömbér és kókusz; paradicsom textúrák és norvég homár, curry; Szent Jakab-kagyló, passiógyümölcs, dashi, retek; francia nyúl, málna, kumquat és uborka; kajszibarack, alma, sudachi, tofu. A karnevál és öröm ihlette finom megoldások új köntösbe bújtatva mutatják meg a nyár ízeit, illatait, színvilágát.