Világszerte sztrájkolnak a gyorséttermi dolgozók

Kolumbiától az Egyesült Államokon át Japánig, Olaszországtól Németországon és Belgiumon át Angliáig sztrájkolnak ma a gyorséttermi dolgozók és az ételfutárok – adta közre mások mellett a BBC.

Az Independent szerint legutoljára az USA, Nyugat- és Kelet-Európa, Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland több száz nagyvárosában működő Uber Eats és a Deliveroo ételfutár-szolgálat dolgozói csatlakoztak a nemzetközi sztrájkhoz, azaz ők is beszüntetik csütörtökön pár órára a munkát.

A brit vendéglátóipari szakszervezet, a BFAWU által támogatott sztrájkhullámhoz csatlakozók a magasabb és igazságosabb bérezést kérik számon munkáltatóikon. A munkabeszüntetési akciót a JD Wetherspoon pubok, illetve a magyar hálózattal is rendelkező McDonald's és TGI Fridays gyorsétteremláncok dolgozói indították még tavasszal; követeléseik között a borravaló egyenlő elosztása, illetve az órabérek emelése szerepel.

Az angliai gyorséttermi dolgozók 10 fontos órabérért küzdenek, a futárok pedig azért, hogy a korábban lecsökkentett fuvardíjuk 5 fontra emelkedjen, és megkapják a mérföldenkénti 1 fontos „kilométerdíjukat”.  A négy kontinensen zajló fast food sztrájk résztvevői szintén az alacsony munkabérek és fuvardíjak miatt szüntetik be a munkát.

Forrás: Qubit


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.