Vulkánon grillez a szakács

Lanzarotte szigetén található egy különleges étterem. Az El Diabolo (az ördöghöz) egy vulkánra épült. Így aztán nem használnak külön energiát a hússütésre. Köszönik szépen, a föld energiájából merítenek - írja a Világszám.

Azért a derék kanári-szigeteki vállalkozók nem sokat kockáztatnak. A vulkán utoljára 1824-ben tört ki, és ma már csak békésen bugyog közel 2 méterre a földfelszín alatt, állandó 400 fokos hőmérsékleten. Ez tökéletes alap a grillezéshez, amihez egy földfelszín-mélységű üreg áll a szakácsok rendelkezésére.

Az El Diablo már 1970 óta működik és a Timanfaya Nemezeti Park, Tűzhegyek nevű vulkanikus magaslatán helyezkedik el, tehát az odalátogatók nem csak a láva fölött sütött ételeket, de a különleges kilátást is élvezhetik. Az étterem szolgáltatásai közé tartozik a körbevezetés is a grill körül, és egy háromfogásos vacsora 50 euróba kerül, ami teljesen normális ár Spanyolországban.

Hasonló megoldást választhatnak az Azori-szogeteken is a turisták. Igaz itt nincs étterem, de a Terceira szigeten található tűzhányó annyira forróvá varázsolja a talajt, hogy simán kialakíthatunk magunknak egy természetes grillsütőt. (vilagszam.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.