Az 1998-ban Hollandiában alakult étteremkereső hálózat, tizennégy országban van jelen a világon. Tavaly indították útjára hazánkban az „Étterem hét” rendezvényét, melynek során a csatlakozó vendéglátóhelyek egységesen 3000 forintos áron kínálnak csúcsgasztronómiás menüt az akcióban részt vevő vendégek számára. Az ötlet eredetileg New Yorkból származik, ahol a program akkora sikert aratott, hogy évente többször is megrendezésre kerül.
Az elmúlt évben 31 felső és középkategóriás étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, és az egy hét során átlagosan 81 százalékos foglaltságot sikerült elérni ezeken a vendéglátó helyeken.
A fő cél, hogy a minőségi vendéglátás minél többek számára elérhető legyen, és erre kitűnő alkalom ez az egyhetes rendezvény.
Az „Étterem hét” különlegessége, hogy asztalfoglalás kizárólag elektronikus úton lehetséges, a visszaigazolást azonnal küldi a rendszer, amely két nappal az időpont előtt emlékeztető e-mait, a foglalás napján pedig sms-t küld.
A március 26-tól április 1-ig tartó „Éttermi hét”-en olyan éttermek vesznek részt, mint többek között az Abszint étterem, az Aranyszarvas, az ARAZ étterem, a Carne di Hall, a Gellért söröző, a Haxen Király étterem, a Kaltenberg, a Kárpátia, a Khli, a Kisbuda Gyöngye, a Krízia, a Pavillon de Paris, a Robinson vagy a Symbol.
Zajlik az Étterem Hét
Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az „Étterem Hét” névre keresztelt gasztroünnep, melyet másodszor rendez meg Magyarországon a DiningCity.com.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.