Az 1998-ban Hollandiában alakult étteremkereső hálózat, tizennégy országban van jelen a világon. Tavaly indították útjára hazánkban az „Étterem hét” rendezvényét, melynek során a csatlakozó vendéglátóhelyek egységesen 3000 forintos áron kínálnak csúcsgasztronómiás menüt az akcióban részt vevő vendégek számára. Az ötlet eredetileg New Yorkból származik, ahol a program akkora sikert aratott, hogy évente többször is megrendezésre kerül.
Az elmúlt évben 31 felső és középkategóriás étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, és az egy hét során átlagosan 81 százalékos foglaltságot sikerült elérni ezeken a vendéglátó helyeken.
A fő cél, hogy a minőségi vendéglátás minél többek számára elérhető legyen, és erre kitűnő alkalom ez az egyhetes rendezvény.
Az „Étterem hét” különlegessége, hogy asztalfoglalás kizárólag elektronikus úton lehetséges, a visszaigazolást azonnal küldi a rendszer, amely két nappal az időpont előtt emlékeztető e-mait, a foglalás napján pedig sms-t küld.
A március 26-tól április 1-ig tartó „Éttermi hét”-en olyan éttermek vesznek részt, mint többek között az Abszint étterem, az Aranyszarvas, az ARAZ étterem, a Carne di Hall, a Gellért söröző, a Haxen Király étterem, a Kaltenberg, a Kárpátia, a Khli, a Kisbuda Gyöngye, a Krízia, a Pavillon de Paris, a Robinson vagy a Symbol.
Zajlik az Étterem Hét
Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az „Étterem Hét” névre keresztelt gasztroünnep, melyet másodszor rendez meg Magyarországon a DiningCity.com.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.