Zajlik az Étterem Hét

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az „Étterem Hét” névre keresztelt gasztroünnep, melyet másodszor rendez meg Magyarországon a DiningCity.com.

Az 1998-ban Hollandiában alakult étteremkereső hálózat, tizennégy országban van jelen a világon. Tavaly indították útjára hazánkban az „Étterem hét” rendezvényét, melynek során a csatlakozó vendéglátóhelyek egységesen 3000 forintos áron kínálnak csúcsgasztronómiás menüt az akcióban részt vevő vendégek számára. Az ötlet eredetileg New Yorkból származik, ahol a program akkora sikert aratott, hogy évente többször is megrendezésre kerül.
Az elmúlt évben 31 felső és középkategóriás étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, és az egy hét során átlagosan 81 százalékos foglaltságot sikerült elérni ezeken a vendéglátó helyeken.
A fő cél, hogy a minőségi vendéglátás minél többek számára elérhető legyen, és erre kitűnő alkalom ez az egyhetes rendezvény.
Az „Étterem hét” különlegessége, hogy asztalfoglalás kizárólag elektronikus úton lehetséges, a visszaigazolást azonnal küldi a rendszer, amely két nappal az időpont előtt emlékeztető e-mait, a foglalás napján pedig sms-t küld.
A március 26-tól április 1-ig tartó „Éttermi hét”-en olyan éttermek vesznek részt, mint többek között az Abszint étterem, az Aranyszarvas, az ARAZ étterem, a Carne di Hall, a Gellért söröző, a Haxen Király étterem, a Kaltenberg, a Kárpátia, a Khli, a Kisbuda Gyöngye, a Krízia, a Pavillon de Paris, a Robinson vagy a Symbol. 


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.