8 szinttel megnyílt a D8

3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában: nyitva a D8, és máris teltházzal üzemel.

Egy hónapja soft opening módon már fogad vendégeket a Vörösmarty tér szomszédságában, a Dorottya utca 8. szám alatti házban, 4 ezer nm-nyi területen felépített 137 szobás hotel, a D8. A ház tulajdonosa Kenyeres Sándor, valamint a D8 projektvezetője, egyben a cég ügyvezetője Szénási Zsolt, és az üzemeltetők, a Continental Group nevében Flesch Tamás rövid köszöntőjükben elmondták, új brand született a pesti Belváros szívében: a lehető legtöbb, kis alapterületű szobákkal nyitott a ház - mindössze 15 nm-esek standard szobáik a fürdővel együtt -, e törpeméret alól mindössze 10 szoba kivétel: ezek az un. családi szobák, amelyl két szállóhelyiségből áll egy közös előtérrel, közös fürdővel.

A soft opening alatt a vendégek naná, hogy lecsaptak a csábító ár alapján a szálláshelyre: az első hetekben 69 euróért alhattak a Bed & Breakfast szálláson - idővel ez az ár már felkúszott 100 euró körüli magasságba.

Döntő tényező, emelte ki köszöntőjében Flesch Tamás, hogy lesz a házban konferenciaterem is, egyben azt is elmondta, a reggeliztető lehetőségen kívül egy bár is vendégeik rendelkezésére áll. És ami egyedi még a házban: bár a szobák kicsi  (ő úgy fogalmazott: "szexi")  alapterületűek, a fogadótér, a lobby viszont tágas, igazi laza közösségihelyként funkcionál.

A szobák színvilága mélykék és sárga, sok helyen feltűnik laza farmervilágot imitáló megoldás, a belső terek világát a KROKI Stúdió álmodta meg, az eredetileg 121 szobásra tervezett, majd még 16 szobával megfejelt házat pedig a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. tervezte.

És aki még emlékszik rá: itt korábban egy Medgyaszay István által tervezett, száz évvel ezelőtt épült bérpalota állt, amely később irodaépületként funkcionált. Majd amikor megvette a mostani tulajdonos, eredetileg meg akarta tartani a homlokzatot, azonban az olyan komolyan megsérült egy világháborús bombatalálat következtében, hogy végül az a döntés született: lebontják talapzatáig a teljes épületet.

 


Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.
Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell! 

Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.