A holland táj szerelmese

A holland Zeeland tartomány amellett, hogy a föld egyik legsíkabb vidéke, Európa egyik legjobb szakácsával is büszkélkedhet. Jannis Brevet vendégei nap mint nap megismerhetik az egyedien tálalt, művészi alkotásoknak is beillő fogásokat.

Brevet elmondása szerint séfként rengeteg inspirációt merített a holland táj szépségéből – olyannyira, hogy 2001-ig tartó kalandozásai után végleg letelepedett Kruiningen városában.

A CSALÁD EREJE

Napjainkban feleségével, Claudiával és kisfiukkal, Nielsszel élnek éttermük első emeletén berendezett otthonukban. Az exkluzív éttermet családi vállakozásként közösen vezetik, profi személyzet társaságában.

A VÁNDORÚT INSPIRÁCIÓJA

A mondás szerint akkor érezzük igazán szülőföldünk fontosságát, ha sokat vagyunk úton. Ezt Jannis Brevet is megtapasztalta tanulóévei során. Miután a zeelandi Campveerse Toren és Hooge Heerlikjkheid éttermekben tapasztalatot szerzett, lehetőséget kapott, hogy a müncheni Tantrisban folytas- sa pályáját. Akkoriban még a híres Heinz Winklet volt az étterem főszakácsa. Ezután a Wertheim-Bettingenben fekvő Schweizer Stuben alkalmazta hidegkonyhai szakácsként, ahol a főnöke Dieter Müller volt, később pedig Brevet lett a főszakács. A bonni Le Marron séfjeként élete első Michelin-csillagát szerezte. Az elismerést meg tudta ismételni Ettlingenben, az Alb 31 főszakácsaként.

CSILLAG CSILLAG HÁTÁN

Innentől kezdve Brevet neve összefonódott a Michelin Guide díjával. Étterme bemutatkozó szövegében tréfásan megjegyzik, hogy Jannis Brevet élete során elegendő csillagot szerzett ahhoz, hogy megfesse az Európai Unió zászlóját. Miután hazatért Hollandiába, a kritikusok továbbra is elismerték munkáját a Chagall, a Koetshuis vagy a Helianthiushof séfjeként. Brevet elmondása szerint topszakáccsá a 2001-ben megnyitott Manoir Restaurant Inter Scaldes séfjeként vált, ahol kamatoztatni tudta a hosszú évek tapasztalatait. Erre a legfőbb bizonyíték étterme két Michelin Guide-csillaga.

MŰVÉSZET A TÁNYÉRON

Az ötvenes évek modernizmusának, valamint a művészeti stílusok és a gasztronómia szintézisének rajongójaként Brevet részletesen kidolgozza személyre szabott kulináris műveit. „Nem mondanám, hogy festmények pontos másolatait készítem el, de inspirálnak színeikkel, árnyaikkal és struktúrájukkal, miközben elrendezem kreációimat” – magya- rázza az alkotói munkafolyamatot Brevet.

TENGER ÉS TÁJ

A művészetek mellett a legfőbb inspiráló erő számára a holland táj. Brevet zeelandi homárjával sauterne szósszal megbolondítva világszinten is híressé vált. Konyhájában az Északi-tengerből származó, legjobb minőségű hozzávalókkal dolgozik. Az étlapon szerepel tengeri süllő, osztriga, garnéla vagy friss kagyló. Kihagyhatatlan fogás a bárány sziksófűvel és tengeri levendulával.


Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.