Brevet elmondása szerint séfként rengeteg inspirációt merített a holland táj szépségéből – olyannyira, hogy 2001-ig tartó kalandozásai után végleg letelepedett Kruiningen városában.
A CSALÁD EREJE
Napjainkban feleségével, Claudiával és kisfiukkal, Nielsszel élnek éttermük első emeletén berendezett otthonukban. Az exkluzív éttermet családi vállakozásként közösen vezetik, profi személyzet társaságában.
A VÁNDORÚT INSPIRÁCIÓJA
A mondás szerint akkor érezzük igazán szülőföldünk fontosságát, ha sokat vagyunk úton. Ezt Jannis Brevet is megtapasztalta tanulóévei során. Miután a zeelandi Campveerse Toren és Hooge Heerlikjkheid éttermekben tapasztalatot szerzett, lehetőséget kapott, hogy a müncheni Tantrisban folytas- sa pályáját. Akkoriban még a híres Heinz Winklet volt az étterem főszakácsa. Ezután a Wertheim-Bettingenben fekvő Schweizer Stuben alkalmazta hidegkonyhai szakácsként, ahol a főnöke Dieter Müller volt, később pedig Brevet lett a főszakács. A bonni Le Marron séfjeként élete első Michelin-csillagát szerezte. Az elismerést meg tudta ismételni Ettlingenben, az Alb 31 főszakácsaként.
CSILLAG CSILLAG HÁTÁN
Innentől kezdve Brevet neve összefonódott a Michelin Guide díjával. Étterme bemutatkozó szövegében tréfásan megjegyzik, hogy Jannis Brevet élete során elegendő csillagot szerzett ahhoz, hogy megfesse az Európai Unió zászlóját. Miután hazatért Hollandiába, a kritikusok továbbra is elismerték munkáját a Chagall, a Koetshuis vagy a Helianthiushof séfjeként. Brevet elmondása szerint topszakáccsá a 2001-ben megnyitott Manoir Restaurant Inter Scaldes séfjeként vált, ahol kamatoztatni tudta a hosszú évek tapasztalatait. Erre a legfőbb bizonyíték étterme két Michelin Guide-csillaga.
MŰVÉSZET A TÁNYÉRON
Az ötvenes évek modernizmusának, valamint a művészeti stílusok és a gasztronómia szintézisének rajongójaként Brevet részletesen kidolgozza személyre szabott kulináris műveit. „Nem mondanám, hogy festmények pontos másolatait készítem el, de inspirálnak színeikkel, árnyaikkal és struktúrájukkal, miközben elrendezem kreációimat” – magya- rázza az alkotói munkafolyamatot Brevet.
TENGER ÉS TÁJ
A művészetek mellett a legfőbb inspiráló erő számára a holland táj. Brevet zeelandi homárjával sauterne szósszal megbolondítva világszinten is híressé vált. Konyhájában az Északi-tengerből származó, legjobb minőségű hozzávalókkal dolgozik. Az étlapon szerepel tengeri süllő, osztriga, garnéla vagy friss kagyló. Kihagyhatatlan fogás a bárány sziksófűvel és tengeri levendulával.