A holland táj szerelmese

A holland Zeeland tartomány amellett, hogy a föld egyik legsíkabb vidéke, Európa egyik legjobb szakácsával is büszkélkedhet. Jannis Brevet vendégei nap mint nap megismerhetik az egyedien tálalt, művészi alkotásoknak is beillő fogásokat.

Brevet elmondása szerint séfként rengeteg inspirációt merített a holland táj szépségéből – olyannyira, hogy 2001-ig tartó kalandozásai után végleg letelepedett Kruiningen városában.

A CSALÁD EREJE

Napjainkban feleségével, Claudiával és kisfiukkal, Nielsszel élnek éttermük első emeletén berendezett otthonukban. Az exkluzív éttermet családi vállakozásként közösen vezetik, profi személyzet társaságában.

A VÁNDORÚT INSPIRÁCIÓJA

A mondás szerint akkor érezzük igazán szülőföldünk fontosságát, ha sokat vagyunk úton. Ezt Jannis Brevet is megtapasztalta tanulóévei során. Miután a zeelandi Campveerse Toren és Hooge Heerlikjkheid éttermekben tapasztalatot szerzett, lehetőséget kapott, hogy a müncheni Tantrisban folytas- sa pályáját. Akkoriban még a híres Heinz Winklet volt az étterem főszakácsa. Ezután a Wertheim-Bettingenben fekvő Schweizer Stuben alkalmazta hidegkonyhai szakácsként, ahol a főnöke Dieter Müller volt, később pedig Brevet lett a főszakács. A bonni Le Marron séfjeként élete első Michelin-csillagát szerezte. Az elismerést meg tudta ismételni Ettlingenben, az Alb 31 főszakácsaként.

CSILLAG CSILLAG HÁTÁN

Innentől kezdve Brevet neve összefonódott a Michelin Guide díjával. Étterme bemutatkozó szövegében tréfásan megjegyzik, hogy Jannis Brevet élete során elegendő csillagot szerzett ahhoz, hogy megfesse az Európai Unió zászlóját. Miután hazatért Hollandiába, a kritikusok továbbra is elismerték munkáját a Chagall, a Koetshuis vagy a Helianthiushof séfjeként. Brevet elmondása szerint topszakáccsá a 2001-ben megnyitott Manoir Restaurant Inter Scaldes séfjeként vált, ahol kamatoztatni tudta a hosszú évek tapasztalatait. Erre a legfőbb bizonyíték étterme két Michelin Guide-csillaga.

MŰVÉSZET A TÁNYÉRON

Az ötvenes évek modernizmusának, valamint a művészeti stílusok és a gasztronómia szintézisének rajongójaként Brevet részletesen kidolgozza személyre szabott kulináris műveit. „Nem mondanám, hogy festmények pontos másolatait készítem el, de inspirálnak színeikkel, árnyaikkal és struktúrájukkal, miközben elrendezem kreációimat” – magya- rázza az alkotói munkafolyamatot Brevet.

TENGER ÉS TÁJ

A művészetek mellett a legfőbb inspiráló erő számára a holland táj. Brevet zeelandi homárjával sauterne szósszal megbolondítva világszinten is híressé vált. Konyhájában az Északi-tengerből származó, legjobb minőségű hozzávalókkal dolgozik. Az étlapon szerepel tengeri süllő, osztriga, garnéla vagy friss kagyló. Kihagyhatatlan fogás a bárány sziksófűvel és tengeri levendulával.


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.