A holland táj szerelmese

A holland Zeeland tartomány amellett, hogy a föld egyik legsíkabb vidéke, Európa egyik legjobb szakácsával is büszkélkedhet. Jannis Brevet vendégei nap mint nap megismerhetik az egyedien tálalt, művészi alkotásoknak is beillő fogásokat.

Brevet elmondása szerint séfként rengeteg inspirációt merített a holland táj szépségéből – olyannyira, hogy 2001-ig tartó kalandozásai után végleg letelepedett Kruiningen városában.

A CSALÁD EREJE

Napjainkban feleségével, Claudiával és kisfiukkal, Nielsszel élnek éttermük első emeletén berendezett otthonukban. Az exkluzív éttermet családi vállakozásként közösen vezetik, profi személyzet társaságában.

A VÁNDORÚT INSPIRÁCIÓJA

A mondás szerint akkor érezzük igazán szülőföldünk fontosságát, ha sokat vagyunk úton. Ezt Jannis Brevet is megtapasztalta tanulóévei során. Miután a zeelandi Campveerse Toren és Hooge Heerlikjkheid éttermekben tapasztalatot szerzett, lehetőséget kapott, hogy a müncheni Tantrisban folytas- sa pályáját. Akkoriban még a híres Heinz Winklet volt az étterem főszakácsa. Ezután a Wertheim-Bettingenben fekvő Schweizer Stuben alkalmazta hidegkonyhai szakácsként, ahol a főnöke Dieter Müller volt, később pedig Brevet lett a főszakács. A bonni Le Marron séfjeként élete első Michelin-csillagát szerezte. Az elismerést meg tudta ismételni Ettlingenben, az Alb 31 főszakácsaként.

CSILLAG CSILLAG HÁTÁN

Innentől kezdve Brevet neve összefonódott a Michelin Guide díjával. Étterme bemutatkozó szövegében tréfásan megjegyzik, hogy Jannis Brevet élete során elegendő csillagot szerzett ahhoz, hogy megfesse az Európai Unió zászlóját. Miután hazatért Hollandiába, a kritikusok továbbra is elismerték munkáját a Chagall, a Koetshuis vagy a Helianthiushof séfjeként. Brevet elmondása szerint topszakáccsá a 2001-ben megnyitott Manoir Restaurant Inter Scaldes séfjeként vált, ahol kamatoztatni tudta a hosszú évek tapasztalatait. Erre a legfőbb bizonyíték étterme két Michelin Guide-csillaga.

MŰVÉSZET A TÁNYÉRON

Az ötvenes évek modernizmusának, valamint a művészeti stílusok és a gasztronómia szintézisének rajongójaként Brevet részletesen kidolgozza személyre szabott kulináris műveit. „Nem mondanám, hogy festmények pontos másolatait készítem el, de inspirálnak színeikkel, árnyaikkal és struktúrájukkal, miközben elrendezem kreációimat” – magya- rázza az alkotói munkafolyamatot Brevet.

TENGER ÉS TÁJ

A művészetek mellett a legfőbb inspiráló erő számára a holland táj. Brevet zeelandi homárjával sauterne szósszal megbolondítva világszinten is híressé vált. Konyhájában az Északi-tengerből származó, legjobb minőségű hozzávalókkal dolgozik. Az étlapon szerepel tengeri süllő, osztriga, garnéla vagy friss kagyló. Kihagyhatatlan fogás a bárány sziksófűvel és tengeri levendulával.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.