A muzsika hangja

Lakatosék hosszas vívódás után 1988-ban végleg Kanadában telepedtek le. István, az idehaza már neves muzsikusként számon tartott családfő éttermekben játszott, aztán a család beszállt egy gasztronómiai vállalkozásba: Montrealban egy tekintélyes, százfős éttermet működtettek…

Bangó Margit, Járóka Sándor is fellépett náluk, István is gyakran elővette a tokjából a hegedűt. Nejével, fával közösen hétből hat napot voltak az étterem- ben, muzsikáltak, a vendégeikkel foglalkoz- tak, azonban mivel alaposan megváltoztak a bérlés feltételei – odébbállt a család.

A PAPRIKÁS CSIRKÉT IMÁDJÁK A KANADAIAK

Ez még 1996-ban történt, utána csak a mű- vészetnek, a muzsika hangjainak éltek. Azonban 2011-ben adódott egy új lehetőség, és azóta bérlői egy 20-25 fő befogadására alkalmas kis üzlethelyiségnek abban a fes- tői házban, amely Montreal hangulatos művésznegyedében, a Plateau szívében áll. Egy magyaros vacsorázóhelyet működtet itt a család, étlapjukon négy-ötféle étellel: van gulyásleves, hús- vagy zöldborsóleves, paprikás csirke galuskával, töltött káposzta vagy paprika, lecsó és desszert.

PALACSINTA, MINIKONCERTTEL

Szombat estére mindig már jó előre lefog- lalják a Budapest Roma Restaurant-ba a he- lyeket, ilyenkor ugyanis a családfő, gyakran brácsaművész fával közösen, élő zenével szórakoztatja vendégeit. Egyrészt ünnep- lik, hogy szeretett vendégeikkel együtt le- hetnek, másrészt azt, hogy abból „főznek”, amihez a legjobban értenek: imádják és értik a magyar konyhát, zsigereikben érzik a cigánymuzsikát, de emellett persze tőlük aztán nyugodtan kérhetnek akár Brahmsot, Paganinit, Bartókot, Kodályt, operettet vagy bármi más zenei műfajt vacsoravendégeik – közel száz műből áll a családi repertoár.

CSALÁDBAN MARAD

Apa és fa azt vallja, nem kell ahhoz a szülő- földig utazni, hogy beszerezzék a főzéshez a hozzávalókat: pirospaprikát, kolbászfélé- ket a sarki magyar hentestől vesznek, ro- pogós fehér kenyeret egy portugál pékség- ből, a nagybani piacra mennek húsféléért, amelyből maguk darálják le a tölteléknek valót. Lekvárokat és kovászos uborkát ott- hon készítenek, ahogy fűszernövényeket is maguk termesztenek. Vendégkörük nagy része visszatérő, hiszen aki egyszer megkóstolja Lakatosék főztjét, úgy érzi, egy kedves, bohém, intelligens magyar család- hoz érkezett vendégségbe, amely azonnal befogadta őt, és még zeneszóval is köszönti.


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.