A muzsika hangja

Lakatosék hosszas vívódás után 1988-ban végleg Kanadában telepedtek le. István, az idehaza már neves muzsikusként számon tartott családfő éttermekben játszott, aztán a család beszállt egy gasztronómiai vállalkozásba: Montrealban egy tekintélyes, százfős éttermet működtettek…

Bangó Margit, Járóka Sándor is fellépett náluk, István is gyakran elővette a tokjából a hegedűt. Nejével, fával közösen hétből hat napot voltak az étterem- ben, muzsikáltak, a vendégeikkel foglalkoz- tak, azonban mivel alaposan megváltoztak a bérlés feltételei – odébbállt a család.

A PAPRIKÁS CSIRKÉT IMÁDJÁK A KANADAIAK

Ez még 1996-ban történt, utána csak a mű- vészetnek, a muzsika hangjainak éltek. Azonban 2011-ben adódott egy új lehetőség, és azóta bérlői egy 20-25 fő befogadására alkalmas kis üzlethelyiségnek abban a fes- tői házban, amely Montreal hangulatos művésznegyedében, a Plateau szívében áll. Egy magyaros vacsorázóhelyet működtet itt a család, étlapjukon négy-ötféle étellel: van gulyásleves, hús- vagy zöldborsóleves, paprikás csirke galuskával, töltött káposzta vagy paprika, lecsó és desszert.

PALACSINTA, MINIKONCERTTEL

Szombat estére mindig már jó előre lefog- lalják a Budapest Roma Restaurant-ba a he- lyeket, ilyenkor ugyanis a családfő, gyakran brácsaművész fával közösen, élő zenével szórakoztatja vendégeit. Egyrészt ünnep- lik, hogy szeretett vendégeikkel együtt le- hetnek, másrészt azt, hogy abból „főznek”, amihez a legjobban értenek: imádják és értik a magyar konyhát, zsigereikben érzik a cigánymuzsikát, de emellett persze tőlük aztán nyugodtan kérhetnek akár Brahmsot, Paganinit, Bartókot, Kodályt, operettet vagy bármi más zenei műfajt vacsoravendégeik – közel száz műből áll a családi repertoár.

CSALÁDBAN MARAD

Apa és fa azt vallja, nem kell ahhoz a szülő- földig utazni, hogy beszerezzék a főzéshez a hozzávalókat: pirospaprikát, kolbászfélé- ket a sarki magyar hentestől vesznek, ro- pogós fehér kenyeret egy portugál pékség- ből, a nagybani piacra mennek húsféléért, amelyből maguk darálják le a tölteléknek valót. Lekvárokat és kovászos uborkát ott- hon készítenek, ahogy fűszernövényeket is maguk termesztenek. Vendégkörük nagy része visszatérő, hiszen aki egyszer megkóstolja Lakatosék főztjét, úgy érzi, egy kedves, bohém, intelligens magyar család- hoz érkezett vendégségbe, amely azonnal befogadta őt, és még zeneszóval is köszönti.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.